Гроші на бажання: найцікавіші проекти «громадського бюджету»

Розвиток занедбаного парку

В обласному центрі хочуть і надалі розвивати занедбаний Гідропарк. Після встановлення велочаші Ігор Чирак пропонує зробити там екстремальне місце для молоді. Воно включатиме у себе стрітбольний майданчик, територію для воркауту і місце для дітей.

Загальна вартість проекту складатиме - 249 000 гривень.

Сонячна енергія

На голосування відібрали одразу дві пропозиції: освітлення входів в парк Шевченка і облаштування «сонячних дерев». Усі проекти включають встановлення сонячних панелей.

Кращого освітлення хочуть при входах у парк Шевченка з вулиці Княгині Ольги. Зокрема, перший - навпроти магазину «Білий лебідь», другий - за спортивним комплексом «FitnessPort», третій — спуск у парк сходами перед кафе «Кобза». Вартість - 80 499 гривень.

Також пропонують встановити у людних місцях Рівного сонячні панелі стилізовані під дерева для зарядки мобільних телефонів, планшетів і ноутбуків. Орієнтовні місця розміщення – парк молоді («Лебединка»), площа перед кінотеатром «Україна», площа Короленка (перед ТЦ «Злата Плаза»), залізничний вокзал та автостанція «Чайка». Це пропонують втілити за 315 535 гривень.

Відпочинок для пенсіонерів

Для людей похилого віку, аби ті не почувалися обділеними та покинутими, пропонують облаштувати ретромайданчик за 78 тисяч гривень.

Там пенсіонери та люди з особливими потребами зможуть проводити свята і зустрічі з музичним супроводом.

Безпека для слабозорих

У Рівному планують облаштувати пішохідні переходи спеціальною тактильною плиткою для незрячих. Кожного року стирається жовта фарба, яку постійно наносять, тому 5214 громадянам з обмеженими фізичними можливостями бояться за своє життя, коли переходять вулицю.

Також аби люди на візках не почувалися обділеними, пропонують понизити тротуари. Бо на колясці на них не можна самостійно виїхати, чи з’їхати.

Вартість робіт описують в 200 000 гривень.

Замість грязюки – бруківку

Як зазначає Катерина Климюк, в кожному мікрорайоні міста біля будинків та дворів є ґрунтові стежки, які люди самі протоптали. Тому суть проекту - вимостити у мікрорайоні Ювілейного ці стежки бруківкою, аби дорога стала рівною та в негоду не мазалось взяття.

На це просять 660 000 гривень.

В дитячу лікарню без черги

Богдан Король пропонує запровадити у Рівненській міській дитячій лікарні систему електронної черги. Вона передбачатиме введення електронної картки пацієнта.

На його думку, це підвищить продуктивність лікарів через відсутність необхідності у роботі з паперами та зекономить нерви батькам.

Інновацію планують реалізувати за 1 249 500 гривень.

Молодіжна міська рада

У Рівному планують обрати 42-х молодих «депутатів», які утворять орган, що нагадуватиме міську раду. Це дозволить з часом відібрати молодих та креативних для роботи у виконавчі органи міської ради.

На це просять 40 тисяч гривень.

«Від мамонтів до Рівного»

Михайло Балик пропонує створити базу даних історичних місць Рівного, розробити вказівні знаки, інформаційні стенди, буклети для туристичних маршрутів. Окремо буде створений мобільний додаток, що будуватиме маршрут за параметрами. До прикладу: історичні місця Рівного польського періоду.

Для цього буде проведена серйозна робота зі збору інформації з археологами та істориками.

Усе це втілять за 819 800 гривень.

Із сходів – арт-простір

Із сходів поблизу Краєзнавчого музею пропонують зробити єдину локацію для дозвілля рівнян. На новоутвореному майданчику, окрім відпочинку, можна буде проводити публічні заходи, а територію обладнають велосипедною стоянкою.

Додамо, що на розгляд координаційної ради було подано 45 пропозицій, а з 5 до 13 листопада триває голосування.

Воно відбувається у двох формах: в електронній – на сайті Громадського бюджету та письмовій – голосуванню бюлетенями у відповідних пунктах.

Як повідомляє «Опора» на Рівненщині, пунктів для голосування у Рівному є шість. Вони облаштовані у приміщеннях ЖКП, Рівненської міськради та Рівненського ЦНАПу.

Адреси пунктів для голосування:

- Виконавчий комітет Рівненської міської ради - вул. Соборна 12а
- Рівненський ЦНАП – м-н Просвіти 2
- ЖКП Галицьке - вул. Відінська 40а
- ЖКП Західне та ЖКП Сонячне - вул. Вербова 20
- ЖКП Перспективне - вул. Будівельників 1
- ЖКП Покровське - вул. Гребінки 8а

Вони працюють у робочі дні з 09.00 до 18.00 та у вихідні - з 09.00 до 16.00.

Читайте також