Їжа - здорожчала, а взуття і взуття - стали дешевші: як змінюються ціни на Рівненщині

Фото - відкриті джерела; Ілюстративне фото

Індекс споживчих цін у грудні 2019р. порівняно з попереднім місяцем по області, як і в цілому по Україні, становив 99,8%, повідомили в обласному управлінні статистики.

На споживчому ринку області у грудні 2019р. ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 0,2%. На 2,9–0,1% подорожчали молоко, овочі, яйця, сметана, сири, інші продукти переробки зернових, маргарин та інші рослинні жири, яловичина, масло, сало, рис, безалкогольні напої, кондитерські вироби з борошна, хліб, кисломолочна продукція. Водночас на 2,5–0,1% подешевшали м’ясо птиці, цукор, макаронні вироби, соняшникова олія, кондитерські вироби з цукру, шоколад, фрукти, риба та продукти з риби, свинина.

Ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби підвищилися на 0,7%, що пов’язано з подорожчанням тютюнових виробів на 1,9%.

Одяг і взуття подешевшали на 3,5%, зокрема, взуття – на 3,7%, одяг – на 3,4%.

Зниження цін (тарифів) на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива на 2,8% відбулося за рахунок зменшення цін на природний газ на 10,8%, на утримання та ремонт житла – на 0,5 %.

Ціни на транспорт у цілому знизилися на 0,7% в основному через здешевлення автомобілів на 3,1% і палива та мастил – на 1%.

У сфері охорони здоров’я ціни знизилися на 0,7%, що пов’язано зі зниженням цін на фармацевтичну продукцію, медичні товари та обладнання  на 1%.

Читайте також