Календар змагань зі спідвею у Рівному на 2019 рік

http://automoto.rv.ua

У рік світкування 60-річчя Рівненського спідвею на рівнян очікує як мінімум 7 змагань, пише сайт automoto.rv.ua.

Сезон розпочнеться вже 21 квітня. В цей день рівненський мототрек прийматиме 1-й етап Відкритого особистого чемпіонату України та "Приз Відкриття Сезону".

Вже через півтора тижні 1 травня на рівнян очікуватиме чи не найсильніша гонка сезону, кваліфікаційний раунд №3 особистого чемпіонату Європи SEC. Чемпіонат Європи в сучасному вигляді за складом спортсменів котується на тому ж рівні, що й Гран-Прі, а тому власне до Рівного можуть прибути справжні Тузи світового спідвею.

24 травня рівняни святкуватимуть знаменну дату - 60-річчя рівненського спідвею, а вже 26-го з приводу ювілею відбудеться Відкритий Міжнародний турнір за участю відомих європейських гонщиків. Гостями турніру можуть стати відомі в минулому ветерани, які свого часу виступали у Рівному. Серед запрошених: Єжи Щакель (Польща), Ришард Доломіщевич (Польща), Анджей Хуща (Польща), Зенон Плєх (Польща), Пьотр Дим (Польща), Ласло Шатмарі (Угорщина), Егон Мюллєр (Німеччина), Карл Майєр (Німеччина).

26 червня вже традиційно 5-й рік поспіль стартуватиме Міжнародний турнір "Меморіал Ігоря Марка" на честь славетного гонщика, який найбільш успіхів у своїй кар'єрі досягнув, виступаючи за рівненські клуби.

4 серпня "Мототрек" прийматиме один з етапів Міжнародної Ліги Спідвею "SPEEDWAY FRIENDSHIP CUP". У нинішньому спортивному сезоні в лізі стартуватиме 4 клуби з Словаччини, України, Чехії та Німеччини.

31 серпня Рівнен прийматиме головний турнір сезону - Фінал особистого чемпіонату Європи серед юніорів U21. У Фіналі обов'язково стартуватиме представник господарів треку (при умові, якщо жоден з українців не проб'ється до фіналу через сито відбірних змагань). Інтрига та боротьба тут обіцяють бути цікавими.

На завершення спідвейного сезону 29 вересня відбудеться Міжнародний турнір на "Кубок Закриття Сезону".

Організатором усіх змагань виступить громадська організація "КЛУБ ВБОЛІВАЛЬНИКІВ РІВНЕНСЬКОГО СПІДВЕЮ".

КАЛЕНДАРНИЙ ПЛАН ЗМАГАНЬ ЗІ СПІДВЕЮ У РІВНОМУ У 2019 РОЦІ:

21.04.2019 р. - Відкритий особистий чемпіонат України, 1-й етап;

1.05.2019 р. - Особистий чемпіонат Європи SEC, кваліфікаційний раунд №3;

26.05.2019 р. - Міжнародний турнір до 60-річчя Рівненського Спідвею;

26.06.2019 р. - Міжнародний турнір "Меморіал Ігоря Марка";

4.08.2019 р. - Міжнародна Ліга Спідвею "SPEEDWAY FRIENDSHIP CUP";

31.08.2019 р. - Особистий чемпіонат Європи серед юніорів U21, Фінал;

29.09.2019 р. - Міжнародний турнір "Кубок Закриття Сезону".

Читайте також