Карантин у «червоних» зонах Рівненщини інспектуватиме комісія з Уряду

Із понеділка мобільні інспекційні групи перевірятимуть «червоні» зони України на дотримання карантинних обмежень.

На Рівненщині це – Дубно, Рівненський та Костопільський райони.

Про це йшлося сьогодні під час позачергового засідання Державної комісії ТЕБ і НС під головуванням Міністра розвитку громад та територій України Олексія Чернишова. Рівненщину у селекторній студії представляли голова ОДА Віталій Коваль та члени регіональної комісії ТЕБ і НС.

За словами головного санітарного лікаря України Віктора Ляшка, за останні три доби в Україні фіксуються антирекорди виявлення нових хворих на Covid. Йде тенденція до зростання і кількості хворих із важким перебігом.  Тому із понеділка мобільні інспекційні групи, визначені Державною комісією, перевірятимуть «червоні» зони України на дотримання карантинних обмежень.

«На Рівненщині за останні дні теж побільшало випадків нових хворих на коронавірус. Щодоби фіксуємо близько 100 випадків.  Змушені повернутись до більш жорстких обмежень. Звертаюсь до всіх громадян області із проханням пам’ятати про ці обмеження і бути уважними. Разом маємо подолати пандемію своїм дисциплінованим поводженням», - наголосив голова Рівненської ОДА Віталій Коваль.

Нагадаємо, Дубно, Рівненський та Костопільський райони через значне поширення на їх території COVID-19 віднесені до категорії регіонів з «червоним» рівнем епідемічної небезпеки. Вже з 17 серпня і впродовж наступний двох тижнів тут розпочнуть діяти жорсткі карантинні заборони.

Тут діють заборони, встановлені для «зеленого», «жовтого» і «помаранчевого» рівнів небезпеки.

Додатково забороняються:

  • робота громадського транспорту;
  • діяльність РТЦ, кафе, спортзалів, кінотеатрів і ресторанів;
  • відвідування освітніх закладів;
  • перетин меж таких районів можливий лише власним транспортом, при цьому в автомобілі має бути не більше 5 осіб, не враховуючи дітей до 14 років;
  • посадка пасажирів у транспорт приміського, міжміського, внутрішньообласного та міжобласного сполучення.

Про це повідомили у Рівненській ОДА. 

Читайте також