Керівник Рівненщини посів восьме місце в рейтингу голів ОДА (ІНФОГРАФІКА)

Аналітичний портал "Слово і діло" оприлюднив рейтинг голів облдержадміністрацій за рівнем відповідальності, який відзначався за співвідношенням виконаних та невиконаних обіцянок, а також тих, які ще на стадії виконання, до загальної кількості даних обіцянок. Відтак, згідно з даними, голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко посів 8-ме місце серед 23-х керівників областей України.

Відповідно до аналітичних даних, очільник Рівненщини виконав 14 з 27 своїх обіцянок, що становить загалом 52 %. 10 його обіцянок (37%) наразі ще перебувають у процесі виконання, а ось три з них (10%) - не виконані зовсім

До слова, у рейтингу керівників областей України стабільно лідирує голова Харківської ОДА Юлія Світлична з 71% виконаних обіцянок. А останню 23-тю сходинку займає голова Хмельницької ОДА Олександр Корнійчук.

Окремо по кожному з трьох рейтингів окремо, то суто у рейтингу виконаних обіцянок очільник Рівненщини посів 15-те місце. Найкращим тут є голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко (61 обіцянка), а найгіршим - голова Київської ОДА Олександр Горган з нулем.

Що ж стосується антирейтингу, який сформований на кількості невиконаних обіцянок, то тут Олексій Муляренко також займає 15-те місце з 23 (9 місце з кінця). Найгіршим тут є голова Чернівецької ОДА Олександр Фищук, а на першій сходинці розміщені одразу троє  - голова Харківської ОДА Юлія Світлична, голова Одеської ОДА Максим Степанов та голова Хмельницької ОДА Олександр Корнійчук. У них немає жодної невиконаної обіцянки.

У рейтингу за кількістю обіцянок в процесі виконання голова Рівненської ОДА займає 18-ту позицію. А за кількістю загалом даних обіцянок він розташувався аж на 20 позиції. Найбільше наобіцяв зробити голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко - 96 обіцянок, а найменше - керівник Київщини Олександр Горган (всього 3).

З того, що виконано Олексієм Муляренком на своїй посаді, - це виділення субвенції на ремонт стадіону "Мототрек", ремонт Здолбунівської об'їзної в напрямку міста Острога, будівництво дороги сполученням "Дубно-Тараканів", встановлення нових очисних фільтрів на Костопільському ветсанзаводі, ремонт Костопільської об'їзної, створення понад 800 додаткових місць у ДНЗ, нові контрольні зважувальні пости для Рівненщини, відкриття школи у селі Пісків, виділення півтори мільйони гривень на придбання томографу для обласної лікарні, погашення боргу за лінійний прискорювач для обласного онкодиспансеру, купівля лапароскопу для Рівненської обласної дитячої лікарні, завершення будівництва школи в Шпанові, проведення аудиту діяльності голів райдержадміністрацій та відновлення чартерних рейсів з Рівненського аеропорту.

Втім, голова Рівненської ОДА, попри обіцянки, не збільшив кількість майданчиків для пересувних габаритно-вагових комплексів, не добудував дитячий садок в Оржеві та так і не впровадив систему IGov.

Серед обіцянок, які ще перебувають на стадії виконання, - допомога рятувальникам, підтримка спортивної галузі, облаштування зони відпочинку біля кінопалацу «Україна» на Майдані Незалежності, ремонт дороги до Білого озера, ремонт 9 км дороги в районі села Милятина, ремонт дороги "Острог-Грем'яче", реконструкція будинку культури в с.Слобідка, відкриття інформаційно-туристичних офісів та будівництво масштабного спорткомплексу у місті Рівному.

Читайте також