Хід виконання програм, зміни до бюджету та комунальні питання: минулого тижня засідала сесія Сарненської райради

26 липня відбулось засідання позачергової 36-ї сесії Сарненської районної ради. На початку сесії голова районної ради Руслан Серпенінов від себе особисто і від усього депутатського корпусу подякував Ярославу Яковчуку за плідну спільну працю впродовж 2016-2019 років, коли Ярослав Володимирович очолював Сарненську РДА. У ці роки завдяки ефективній співпраці між райдержадміністрацією та районною радою Сарненський район займав перші місця в області за основними показниками соціально-економічного розвитку. Нині він продовжує здійснювати повноваження депутата районної ради і члена постійної комісії з питань бюджету, фінансів, податків та соціального захисту населення. Голова ради традиційно привітав з днем народження депутатів, які відзначили його в міжсесійний період. Після чого перейшли до затвердження порядку денного 36-ї сесії.

Тож до основних питань за висновками постійних комісій було внесено ще 18. Усього ж обранці громад затвердили порядок денний сесії із 30-ти питань, які попередньо розглянули на засіданнях профільних постійних комісій. Зокрема, заслухали інформації про хід виконання та внесли зміни до вже діючих районних програм, також затвердили нові програми. Так, головний лікар КНП «Сарненська ЦРЛ» Василь Іванюк інформував про хід виконання районної Програми «Діти Сарненщини» на 2016-2020 роки, програми «Цукровий діабет» на 2017-2020 роки. Про хід виконання районної програми пропагування творчої спадщини Л.З.Куліша у 2016-2020 роках доповів начальник відділу культури та туризму райдержадміністрації Едуард Раковець.

Про хід виконання програми створення безперешкодного життєвого середовища для осіб з інвалідністю на 2017-2021 роки та внесення змін до Програми «Забезпечення виконання судових рішень та виконавчих документів на 2019 рік» інформувала Валентина Дриганець – начальник управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації. Заслухавши головного лікаря КНП «Сарненський районний ЦПМСД» Ольгу Максимук, обранці громад внесли зміни до Програми розвитку первинної медико-санітарної допомоги в Сарненському районі та фінансової підтримки комунального некомерційного підприємства «Сарненський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» Сарненської районної ради на IV квартал 2018 та 2019-2021 роки. Затвердили нові районні програми:

- поліпшення стану безпеки, гігієни праці та виробничого середовища на 2019 - 2023 роки;

- забезпечення санаторно-курортними путівками осіб з інвалідністю на 2019 -2021 роки;

- розвитку освіти Сарненського району на 2019 – 2021 роки.

Внесли зміни до рішення районної ради від 20 листопада 2015 року №08 «Про утворення, обрання складу та голів постійних комісій районної ради», а саме: обрали депутата Власюка Віктора Петровича до складу постійної комісії районної ради з питань освіти, культури і духовності, молодіжної політики, фізичної культури, спорту та туризму.

Розглянули низку комунальних питань. Зокрема, затвердили Положення про конкурс на посаду керівника комунального закладу загальної середньої освіти Cарненського району Рівненської області, делегувавши відділу освіти, молоді та спорту Сарненської райдержадміністрації повноваження щодо здійснення організаційного забезпечення проведення конкурсного відбору, та затвердили Типовий контракт з керівником закладу загальної середньої освіти/інклюзивної освіти спільної власності територіальних громад Сарненського району. Ухвалили рішення про створення комунального закладу «Сарненська дитячо-юнацька спортивна школа» Сарненської районної ради та затвердили Статут цього закладу. Також затвердили ліквідаційний баланс юридичної особи Дубківської загальноосвітньої школи І ступеня Сарненської районної ради Рівненської області, на базі якої створили філію опорного закладу «Люхчанський ліцей» Сарненської районної рад. Надали згоду на проведення будівельних робіт (реконструкцію - прибудову внутрішніх вбиралень) на окремих об’єктах спільної власності територіальних громад Сарненського району, а саме:

- Кам`яне-Случанської ЗОШ І-ІІ ст. по вул. Литовська в с. Кам`яне-Случанське;

- Бутейківської ЗОШ І-ІІ ст. по вул. Центральна, 13, у с. Бутейки;

- Селищенської ЗОШ І-ІІ ст. по вул. 40-річчя Перемоги, 3, у с.Селище;

- Висовської ЗОШ І ст. по вул. Шкільна, 1, у с. Висове. 
Районні депутати затвердили Положення про плату за навчання в комунальних закладах «Сарненська дитяча музична школа», «Степанська дитяча музична школа» Сарненської районної ради в новій редакції. Враховуючи різний соціальний та матеріальний стан батьків, діти яких навчаються в школах естетичного виховання, директорам названих шкіл надали право встановлювати пільги певним категоріям дітей. Так, повністю звільняються від оплати за навчання:

- діти військовослужбовців, учасників антитерористичної операції/операції об’єднаних сил, які загинули при виконанні службових обов’язків або стали інвалідами І чи ІІ груп;

- діти з інвалідністю;

- діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, вихованці шкіл – інтернатів, дитячих будинків, діти, які перебувають на патронаті або знаходяться під опікою, діти пенсіонерів при умові, що одержувана ними пенсія є єдиним джерелом існування сім'ї і розмір її не перевищує на даний час мінімальної заробітної плати на місяць;
- учні, які стали переможцями обласних, регіональних, Всеукраїнських, міжнародних музичних конкурсів, фестивалів, музичних олімпіад (окрім комерційних), звільняються від плати за навчання строком на один навчальний рік.

Звільняються від оплати за навчання на 50 відсотків:
- діти з багатодітних сімей (в сім’ї троє і більше дітей до 18 років);

- при навчанні двох і більше дітей з однієї сім’ї батьківська плата встановлюється за першого учня в розмірі 100 %, за інших – 50 % від суми оплати. При цьому 100% коштів вноситься за навчання на інструменті (відділі), де встановлена більша плата.

Розглянувши звернення КНП «Сарненська центральна районна лікарня», надали згоду на продовження терміну дії договору оренди майна, що є спільною власністю територіальних громад Сарненського району, укладеного з КНП «Сарненський районний центр первинної медико-санітарної допомоги», строком на 2 роки 11 місяців. 

Обранці громад розглянули й низку земельних питань. Дослухавшись до рекомендацій постійної комісії з економічних питань, підприємництва, залучення інвестицій та комунальної власності, депутати не підтримали проєкт рішення районної ради про внесення змін у межі села Обірки на території Люхчанської сільської ради Сарненського району. Відповідно до рекомендацій постійної комісії, це питання буде вивчатись додатково. Розглянувши клопотання Сарненської районної державної адміністрації, припинили право постійного користування Дубківської загальноосвітньої школи І ступеня Сарненської районної ради земельною ділянкою загальною площею 0,4843 га, для будівництва та обслуговування будівель закладів освіти, яка розташована по вул. Шкільна, 3-Б, с. Дубки, і надали цю земельну ділянку в постійне користування опорному закладу «Люхчанський ліцей» Сарненської районної ради Рівненської області. Затвердили проекти землеустрою щодо відведення земельних ділянок в постійне користування КНП «Сарненський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» для будівництва та обслуговування будівель закладів охорони здоров’я та соціальної допомоги в селі Чудель, по вулиці Миру, 10, загальною площею 0,0714 га, та в селі Корост, по вулиці Центральна, 102, загальною площею 0,3025 га.

В.о. голови райдержадміністрації Іван Назарець доповів про стан підготовки житлово-комунального господарства району до роботи в осінньо-зимовий період 2019-2020 рокі

З метою підвищення ефективності виконання завдань, функцій та повноважень, покладених на виконавчий апарат районної ради, відповідно до вимог Національного класифікатора України ДК 003:2010 «Класифікатор професій», до статей 43, 55, 58 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», постанови Кабінетів Міністрів України від 09.03.2006 №268 «Про упорядкування структури та умов оплати праці працівників апарату виконавчої влади, органів прокуратури, судів та інших органів» із змінами та доповненнями, внесли зміни до структури та чисельності виконавчого апарату Сарненської районної ради.

Насамкінець внесли зміни до районного бюджету Сарненського району на 2019 рік. У питанні «Різне» виступив депутат районної ради Богдан Лазарчук. Він озвучив звернення Степанської селищної ради, яка просить районну владу посприяти у виділенні субвенції Степанському селищному бюджету у сумі 750 тис. грн на утримання дошкільних навчальних закладів.


Організаційний відділ 
районної ради

Читайте також