Хто претендує на посаду директора Рівненського міжнародного аеропорту?

Вже 27 липня під час чергового сесійного засідання Рівненської облради депутати планують обрати нового директора Рівненського міжнародного аеропорту та, відповідно, укласти з ним контракт.

Нагадаємо, що у червні закінчився термін дії контраку із Ігорем Насинюком, який був директором "Міжнародного аеропорту Рівне" впродовж трьох років. Відтак, у обласній раді оголосили конкурс на заміщення цієї посади, тож до 21 червня усі бажаючі мали змогу подати документи. На період проведення конкурсу та до затвердження нового директора голова Рівненської обласної ради Олександр Данильчук подовжив контракт з Ігорем Насинюком і залишив його керувати аеропортом ще до 30 липня 2018 року.

Чи буде Ігор Насинюк і надалі директором аеропорту - наразі невідомо. Втім, його ім'я є серед кандидатів на цей пост, на який претендують ще 6 осіб. Портал "РівнеМедіа" проаналізував усі кандидатури та розповість про кожного з тих, хто може очолити Рівненський аеропорт.

Ігор НАСИНЮК

Очолював Рівненський міжнародний аеропорт з 2015 року. До цього впродовж 16 років працював у Рівненському інституті слов'янознавства Київського славістичного університету, де займав посади референта, заступника директора, а потім і проректора з адміністративно-господарської роботи. Також з 1992 до 1997 років проходив службу у Збройних силах України. За освітою - магістр з товарознавства та експертизи в митній справі - у 2007 році закінчив РІС КСУ.

Василь БЛЯШИН

Директор приватного підприємства «Теплогазбуд», яке займається будівництвом інженерних мереж. Працює на цій посаді вже 13 років - з 2005 року. За освітою - магістр з водопостачання та водовідведення: у 2005 році закінчив НУВГП. Крім цього, у 2002 році здобув знання за спеціальністю бухгалтерський облік у Рівненському філіалі інституту статистики, обліку та аудиту Держкомстату України. Також три роки поспіль - у 2012, 2013 та 2014 роках проходив навчання за різними програмами з підготовки управлінців у Києво-Могилянській бізнес-школі. Одну з них він вивчає і досі.

Сергій ЩЕГЛОВ

Наразі - безробітний. З 2005 по 2016 р. обіймав посаду заступника начальника по безпеці руху поїздів на Здолбунівській дистанції сигналізації та зв'язку. До того впродовж 6 років займався підприємницькою діяльністю як фізична особа. Ще перед цим - з 1991 по 1998 рр. - працював менеджером на приватному підприємстві "Ліка". А почав свій трудовий шлях він у 1984 році електромонтером на Здолбунівській дистанції сигналізації та зв'язку. Крім цього, впродовж двох років служив у Збройних силах СРСР. Має кілька вищих освіт. Так, у 1985 році він закінчив Львівський технікум залізничного транспорту, здобувши спеціальність техніка-електрика. Цікавим є те, що Сергій Щеглов, згідно з його автобіографічною довідкою, аж впродовж 15 років - з 1998 по 2003 роки - навчався у Інституті водного господарства і природокористування (нині - НУВГП) на інженера системи водопостачання та водовідведення. Також він у 2006 році отримав диплом менеджера у митній справі РІС КСУ, а у 2010 став магістором з маркетингу цього ж інституту. Крім цього, у 2013 році здобув спеціальності "професіонал з інтелектуальної власності" у Дніпропетровському національному університеті ім. ак.В.Лазаряна та "спеціаліст з державної служби" у НУВГП. З жовтня 2016 року він є аспірантом кафедри матеріалознавства Луцького національного технічного університету.

Андрій ШЕВЧЕНКО

Наразі - безробітний. У 2013 році він звільнився з посади старшого державного інспектора відділу ліцензування та адміністративних послуг Державної інспекції України з безпеки на наземному транспорті, де пропрацював рік. До того впродовж 5 років перебував на посаді інспектора відділення Служби міжнародних автомобільних перевезень (СМАП) "Горожище", звідки перевівся у СМАП "Ягодин" на таку ж посаду, де пропрацював майже 2 роки. За освітою - правознавець: у 2004 році закінчив "Острозьку академію".

Сергій СОЛОВЕЙ

Директор підприємства ТОВ "ВПК Україна", яке займається дистрибюцією та виробництвом продуктів харчування. На цій посаді він перебуває вже понад 7 років - з 2011 року. До того впродовж двох років працював керівником відділу "Рошен" у ТОВ "Рівненська продуктова компанія". Перед цим з 2005 по 2009 роки був керівником відділу продажу ТОВ "Фудз Трейд", з 2003 по 2005 - керівником відділу "Нестле" у ТОВ "Рівненська продуктова компанія", а з 2002 по 2003 - торговим представником цієї ж фірми. Крім цього, з 1999 по 2002 роки працював директором ТОВ "САТ". А почав свій трудовий шлях Сергій Соловей у ДП "Бурштин України" на посаді спеціаліста відділу маркетингу та збуту. За освітою - інженер-технолог літакобудування: у 1997 році він закінчив Харківський авіаційний інститут.

Олександр ПЕТРУК

Сьогодні і вже понад 10 років він є директором власного ТОВ «Сервіс Захід», яке займається сервісним обслуговуванням спеціального обладнання, РРО, систем виміру небезпечних речовин, систем безпеки, систем відеоспостереження на АЗС і інших об'єктах. За освітою - інженер з експлуатації засобів радіозв'язку: у 1992 році закінчив факультет авіаційного радіозв'язку Харківського вищого військового авіаційного училища радіоелектроніки. Впродовж 18 років служив в Збройних Силах України на керівних посадах в авіаційних та сухопутних військових частинах, є майором запасу. Крім цього, з 2002 по 2003 роки брав участь в миротворчій місії ООН у Лівані, а з 2014 по 2015 роки проходив військову службу в Збройних Силах України у зв'язку з мобілізацією (був начальником зв'язку авіації 8-го армійського корпусу).

Павло ВОЛОДЬКО

Директор рівненського автотранспортного підприємства «РЕНАМАКС ЛОГІСТИК», де працює з 2015 року. До того три роки пропрацював у Києві на посаді начальника автотранспорту ТОВ «ПОБУТРЕМБУДМАТЕРІАЛИ» мережі АЗС «БРСМ-НАФТА». Ще перед тим у 2011 році був технічним директором автомобільного піприємства ТОВ «РІВНЕТРАНССЕРВІС». А свій трудовий шлях він розпочав у 2006 році на ТОВ «Камаз-Транс-Сервіс», де спочатку працював інженером з охорони праці та безпеки руху, а потім начальником сервісної станції TIR RENAULT TRUCKS. Крім цього, впродовж 11 років - з 1993 по 2004 роки служив у Збройних Силах України. За освітою - льотчик-інженер: закінчив Харківське вище військове авіаційне училище льотчиків за спеціальністю "командна тактична авіація".

Втім, кого саме з цих сімох претендентів оберуть на посаду директора міжнародного аеропорту "Рівне" - дізнаємося вже 27 липня під час чергової сесії Рівненської обласної ради.

Читайте також