Хто з рівнян увійшов до виборчого списку партії "Голос"

На сайті Центрвиборчкому оприлюднили протокол про реєстрацію виборчого списку партії Святослава Вакарчука "Голос" на позачергових виборах до Верховної Ради 21-го липня. У цьому списку є п’ятеро рівнян, повідомляє Суспільне. Ось яка інформація вказана по кожному із них:

– Бобровська Соломія Анатоліївна, народилася 20 грудня 1989 року, громадянка України, протягом останніх п’яти років проживає на території України, освіта вища, виконавчий директор, Громадська організація "Українська Основа", член Політичної Партії "ГОЛОС", проживає в місті Рівному, судимість відсутня, включена до виборчого списку під № 9.(Інформація від Суспільного: у період керівництва Міхеїлом Саакашвілі в Одеській ОДА вона була його заступницею, згодом Соломія Бобровська два місяці керувала Одещиною у статусі т.в.о. голови ОДА, на той час наймолодша в Україні очільниця облдержадміністрації – 26 років.)

– Денисюк Роман Віталійович, народився 19 квiтня 1983 року, громадянин України, протягом останніх п’яти років проживає на території України, освіта вища, генеральний директор, ТОВ "Велдмі", член Політичної Партії "ГОЛОС", проживає в місті Рівному, судимість відсутня, включений до виборчого списку під № 55. (Є координатором "Голосу" в Рівненській області, - ред.)

 Онофрійчук Юлія Миколаївна, народилася 29 червня 1992 року, громадянка України, протягом останніх п’яти років проживає на території України, освіта вища, тимчасово не працює, безпартійнa, проживає в місті Рівному, судимість відсутня, включена до виборчого списку під № 138. (Частина рівнян може знати її як активістку, яка активно виступала проти відселення людей з гуртожитку на Небесної Сотні та за приватизацію будівлі мешканцями, аби вони не опинились на вулиці, - ред.)

– Кулакевич Анастасія Федорівна, народилася 14 квiтня 1993 року, громадянка України, протягом останніх п’яти років проживає на території України, освіта вища, фізична особа – підприємець, безпартійнa, проживає в місті Рівному, судимість відсутня, включена до виборчого списку під № 146.

– Дремлюга Юрій Сергійович, народився 10 жовтня 1983 року, громадянин України, протягом останніх п’яти років проживає на території України, освіта вища, адвокат, безпартійний, проживає в місті Рівному, судимість відсутня, включений до виборчого списку під № 168.

Зазначимо, що за даними моніторингу електоральних настроїв українців, який проводила соціологічна група "Рейтинг" з 8 по 12 червня 2019 року, партія "Голос" входить до переліку партій, які, відповідно до опитування, долають прохідний бар’єр симпатій виборців із результатом у 8,1%.

Як повідомляли раніше, на мажоритарних округах від партії "Голос" на Рівненщині йтимуть Вікторія Войціцька та Андрій Пехотін. 

Вона – уродженка Києва, їй 44 роки, донедавна – народна депутатка від "Самопомочі", однак на позачергові вибори вирішила іти від партії Святослава Вакарчука. Як написала вона у своєму фейсбуці, балотуватиметься на 155-му окрузі (включає: місто Вараш, Володимирецький, Дубровицький, Зарічненський, Рокитнівський райони, орієнтовна кількість виборців 175 716 чоловік). Попри те, що як такого стосунку до Рівненщини політикиня не має, як секретарка Комітету Верховної Ради України з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки вона відвідувала Рівненську АЕС у місті Вараш. На своїй сторінці вона написала, що знає проблеми цього регіону.

На 156-му окрузі (Березнівський, Костопільський, Сарненський райони) по мажоритарці від партії йтиме Андрій Пехотін. Інформації про нього небагато, на його сторінці у фейсбуці вказано, що він підприємець, мешкає у Клесові Сарненського району. На виборах президента був довіреною особою Андрія Садового. 

Крім того, на 152-му окрузі Рівному "Голос", "Самопоміч" та "Сила людей" висунули спільного кандидата – адвоката та депутата Рівнеради Миколу Бляшина. 

Читайте також