Хвора на коронавірус лікарка з Рівного контактувала майже з 150 людьми: переважна більшість - це пацієнти

Фото - ілюстративне

Як повідомили щойно на брифінгу в Рівненській ОДА, в нашій області станом на сьогодні, 1 квітня, у 15 осіб підтвердилось інфікування коронавірусом. Зокрема, двоє нових додалося впродовж вчорашнього дня. Серед них, як вже зазначалося раніше, є сімейна лікарка з Рівного, яка працює у поліклініці "Північний".

Як повідомив на брифінгу головний державний санітарний лікар Рівненської області Роман Сафонов, у цієї лікарки було велике коло контактних осіб:

- Ми встановили, що сімейна лікарка, в якої вчора підтвердилося інфікування на коронавірус, контактувала зі 149 людьми.  Дві третини з них, а саме 106 осіб з кола її контактів - це пацієнти. Жоден з них поки на скаржився на будь-які симптоми ГРВІ. Крім цього, 6 хворих, які зверталися до неї за медичною допомогою з симптомами ГРВІ, сьогодні почуваються вже здоровими. Хочу запевнити, що стан кожної людини з числа контактних буде контролюватися і буде миттєве реагування з боку медиків, якщо у когось з них погіршиться стан здоров'я, - зазначив він.

Читайте також