Кисню вистачає не всюди: спеціалісти обстежили водойми Рівного та області

Фахівці Державної екологічної інспекції Поліського округу провели заміри води на вміст кисню у водоймах Рівного. Зокрема, проби взяли у річці Устя, озері Басів Кут, водоймах у парку Молоді та Гідропарку. За результатами дослідження вміст розчиненого кисню у всіх пробах води перебуває в межах норми. 

Значно гірша ситуація на водоймах поблизу сіл Мятин та Хорупань Дубенського району Рівненської області. Фахівці виявили, що вміст розчинного кисню в даній водоймі становить 2,87 мг/л, що свідчить про його низький рівень (гранично допустима концентрація (ГДК) у водоймах рибогосподарського водокористування становить не менше 6 мг/л).

З метою попередження загибелі водних біоресурсів та вжиття заходів з покращенням умов їх існування дану інформацію направлено до Рівненського рибоохоронного патруля та до місцевої ОТГ.

На даний час, з підвищенням температури повітря, існує загроза щодо погіршення умов існування живих біоресурсів (задуха риби) у водоймах області. Тому, відділом інструментально – лабораторного контролю Державної екологічної інспекції Поліського округу в межах повноважень посилено заходи контролю вмісту кисню у водоймах області.

Читайте також