Киянин і два китайці: на Рівненщині затримали позашляховик з 5 кг бурштину (ФОТО)

Вчора, 15 березня, близько пів на 9 годину вечора на Рівненщині у місті Сарнах поліцейські затримали автомобіль, в якому знайшли близько 5 кілограмів бурштину.

За інформацією відділу комунікації поліції Рівненської області, увагу патрульних під час патрулювання вулиць привернув позашляховик «Subaru Outback», який порушив правила дорожнього руху, йдучи на обгін автомобіля на мосту.

Копи зупинили автівку, аби перевірити документи водія, яким виявився 47-річний киянин. Всередині в автомобілі перебувало ще два пасажира, які виявилися іноземцями - громадянами Китаю. Вони, згідно з документами, знаходяться в Україні на законних підставах.

Під час огляду машини копи знайшли всередині 6 поліетиленових пакетів, наповнених камінням бурштину-сирцю вагою близько 5 кілограмів. Його правоохоронці вилучили і скерують на експертизу.

У поліції за цим фактом відкрили кримінальне провадження за статтею 198 Кримінального кодексу України (зберігання майна, здобутого злочинним шляхом).

Сама ж автівка наразі перебуває на території Сарненського відділу поліції, де вирішують питання про накладення на нього арешту.

 

Читайте також