Коли пацієнтів з COVID-19 можуть виписувати з лікарень додому

Рішення про продовження лікування пацієнта з COVID-19 вдома ухвалює лікар на підставі стійкої тенденції до нормалізації лабораторних показників.

Пацієнтів з COVID-19 можуть виписувати з лікарень, якщо захворювання вже не становить загрози його життю.

Як передає УНІАН, про це на брифінгу повідомив міністр охорони здоров’я України Максим Степанов, інформуючи про умови і покази, за яких можна виписувати хворих на COVID-19 зі стаціонарів для продовження лікування вдома в умовах самоізоляції.

«Рішення про виписку приймає лікуючий лікар на підставі відсутності або зменшення клінічних ознак захворювання, а також на підставі стійкої тенденції до нормалізації лабораторних показників. Рішення приймає безпосередньо лікар-спеціаліст», - сказав Степанов.

За його словами, лікар може прийняти рішення про виписку пацієнта, якщо критичний період перебігу хвороби вже завершився, і хворому вже не потрібно постійно перебувати під наглядом лікаря.

«Якщо немає потреби знаходитися в лікарні, тобто немає ніякої загрози життю, і ви дійсно можете продовжити лікування в амбулаторних умовах, знаходячись вдома і приймаючи ліки, - це набагато краще, ніж перебувати в лікарні», - зазначив міністр.

Читайте також