Коли та у яких напрямках Рівненщина розпочне співпрацю з Євросоюзом?

http://www.rv.gov.ua

Гроші для бізнесу, вихід на ринки ЄС, підтримка реформ та стажування за кордоном

Такі можливості відкрилися в рамках співпраці України та Євросоюзу.

Яким чином реалізувати ініціативи, можна було дізнатися у Рівному під час презентації Представництва Європейського союзу в Україні в рамках інформаційної кампанії «Будуймо Європу в Україні».

За словами фахівця Представництва Ірини Стаднійчук, нині багато підприємців, організацій та установ працює в цьому напрямку. Втім, учасників у різноманітних програмах може бути й більше.

«Саме тому основна мета наших візитів по регіонах – це пояснити важливість підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, підвищення обізнаності про нові можливості розвитку відносин між Україною та асоціацією. Наші інформаційні кампанії спрямовані на різні цільові аудиторії – бізнесменів, урядових та громадських організацій. Їм під час інформаційних кампаній розповідають про програми та проекти, до якої долучилася Україна. Вони стосуються різної сфери – підприємництва, освіти і науки, культури», - розповідає Ірина Стаднійчук.

Вона презентувала довготривалі освітні, молодіжні, культурні та бізнесові програми та проекти Євросоюзу. Серед них Horizon 2020, Creativ Europe, Culture Bidges, Erasmus+, EU Stady, EU4Business тощо.

ДЕТАЛЬНІШЕ ПРО ПРОГРАМИ

Окрім того, презентовано й роботу Інформаційного центру ЄС, який знаходиться на базі Національного університету «Острозька академія».

На сьогодні, в області реалізується проекти, що фінансуються у рамках різних програм Європейського Союзу.

Так, у рамках програми «U-Lead з Європою» будуть брати участь 9 об’єднаних громад, на території яких модернізують ЦНАПи. Таким чином в ОТГ поліпшать надання послуг для жителів.

Окрім того, Рівненщина долучилася й до інших європейських ініціатив. Зокрема, це програми територіального співробітництва країн Східного партнерства Білорусь – Україна, програми транскордонного співробітництва Польща – Білорусь - Україна 2014-2020, програми Європейського Союзу «Європейський інструмент демократії та прав людини», програми Еразмус+ за напрямом «Жан Моне», програми з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку.

Це фінансові інструменти, за допомогою яких реалізують проетки, серед яких - «Підвищення ролі громадянського суспільства в забезпеченні прав дітей, які потребують паліативної допомоги», «Студії європейських цінностей та ідентичності», «Підвищення конкурентоспроможності випускників на ринках праці України та Білорусі шляхом створення транскордонної регіональної мережі університетських Центрів професійного і кар’єрного консультування», «Активізація малого та середнього бізнесу в прикордонних регіонах  України-Білорусі».

За інформацією прес-служби Рівненської ОДА

Читайте також