Коли в ОТГ на Рівненщині нарешті відбудуться вибори?

фото - Фейсбук

ЦВК закликали призначити вибори в ОТГ, пише Рівненський Центр розвитку місцевого самоврядування.

Із відповідним зверненням до Центральної виборчої комісії звернувся Михайло Шелеп, виконавчий директор Місцевої асоціації органів місцевого самоврядування «Об’єднані територіальні громади Рівненщини».

За його словами, дуже важливим є призначення виборів в ОТГ саме до кінця 2018 року, адже це відкриває можливості об’єднаним територіальним громадам для отримання прямих міжбюджетних відносин.

У звернені йдеться про те, що станом на початок жовтня у ЦВК були зареєстровані звернення від Рівненської обласної державної адміністрації з клопотанням про призначення перших виборів депутатів сільських рад та сільських голів у Дядьковицькій та Корнинській об’єднаних територіальних громадах.

Аналогічні звернення від ОДА щодо перших місцевих виборів у ще кількох ОТГ Рівненської області буде направлено цими днями.

Тобто, кілька тисяч рівнян очікують коли ЦВК дасть їм можливість обрати собі нове керівництво. Ці люди повірили у реформу і хочуть змінювати свою громаду-країну вже сьогодні.

Сподіваємось, що ЦВК прислухається до звернень органів місцевого самоврядування та їх асоціацій, і ухвалить відповідне рішення цього тижня.

Нагадаємо, що 16 серпня 2018 року Правління Асоціації «Об’єднані територіальні громади Рівненщини» ухвалило заяву-позицію щодо блокування виборів в ОТГ, яку направило Президенту, Голові Верховної ради та Прем'єр-міністру України. Тоді представники Асоціації закликали керівників держави негайно втрутитися у ситуацію, що склалася із блокуванням виборів в ОТГ та знайти політичні методи впливу на ЦВК.

Читайте також