Конфлікти інтересів і запобігання корупції: мешканцям Рівненщини провели ряд тренінгів

На Рівненщину завітали представники Національного агентства з питань запобігання корупції, де провели семінари-тренінги щодо врегулювання конфлікту інтересів, а також дотримання заборон та обмежень передбачених ЗУ «Про запобігання корупції».

«Зараз у нашій державі формується як законодавство, так і інституції, які займаються запобіганням корупції. Це вимоги демократичного суспільства, яке теж в процесі формування. Тому, у рамках всеукраїнської інформаційної кампанії з метою роз’яснення законодавства про конфлікт інтересів і проводяться сьогоднішні семінари», - звернулася до присутніх заступник голови Рівненської ОДА Світлана Богатирчук-Кривко.

Фахівці з НАЗК Тетяна Гетманцева та Юлія Тіткова роз’яснили питання конфлікту інтересів для працівників, які у своїй роботі причетні до цього. Присутні змогли отримати відповіді на запитання зі своєї практики, чи був саме у їхніх випадках конфлікт інтересів та як діяти в таких ситуаціях.

Потому, працівники НАЗК провели спеціалізований семінар для уповноважених осіб по запобіганню корупції в органах влади та місцевого самоврядування. Присутнім представили нову редакцію Методичних рекомендацій щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів, підготовленої за експертної підтримки ПРООН в Україні.

А на завершальному етапі для представників громадських організацій, як потенційних викривачів зловживань, фахівці детально зупинилися на вимогах до повідомлень щодо вчинення корупційних дій, зокрема, як вони повинні бути сформовані, аби дати їм правомірний висновок.

Також, 9 грудня, стартує безкоштовний навчальний онлайн-курс «Конфлікт інтересів – треба знати!». Навчання проводитимуть представники НАЗК у формі онлайн-лекції та конференцій у режимі запитання-відповідь. Для проходження навчання потрібно лише реєстрація, яка вже розпочалася.
 

Читайте також