КОРД, заручниця та втеча із СІЗО: як у Рівному навчалися поліцейські (ФОТО+ВІДЕО)

Вчора, 21 листопада, надзвичайна подія сталася у слідчому ізоляторі Рівного. Ув’язнений взяв в заручники молодшого інспектора установи та вимагав у її керівництва авто, тисячу доларів і безперешкодний виїзд.

За таким сценарієм проводилися спільні практичні навчання поліції Рівненщини та державної кримінально-виконавчої служби Західного регіону, за результатами яких правоохоронці показали високий рівень взаємодії та професіоналізму під час затримання злочинця та визволення заручниці. Зокрема, до навчань залучили спецпризначенців КОРДу, які реалізовували основну фазу операції, а також патрульну поліцію Рівного та медиків.

За умовами навчань ув’язнений після короткотривалого побачення в СІЗО бере в заручники молодшого інспектора. Погрожуючи її життю, висуває свої вимоги для звільнення. Адміністрація установи повідомляє про подію поліцію та про рішення випустити зловмисника. Спецпідрозділ затримує злочинця на виїзді з СІЗО. Стан здоров’я заручниці перевірили лікарі.

Як зазначив заступник начальника ГУНП в Рівненській області Руслан Стрельбіцький, який координував навчання, на службі у правоохоронців чи не щодень виникають ситуації, у яких потрібно миттєво приймати правильні управлінські рішення:

«Для цього необхідна не лише оцінка та аналіз тієї чи іншої надзвичайної події, а й необхідність внесення завчасно коректив, узагальнення інформації та розроблення заходів. Особливо це стосується роботи із кримінальними елементами під час їхнього затримання, взяття під варту, поміщення або перебування в слідчому ізоляторі. Тож подібні навчання правоохоронці практикуватимуть і надалі».

 

За інформацією відділу комунікації поліції Рівненської області

Читайте також