Коронавірус на Рівненщині є - заявив головний санітарний лікар області

Фото - Радіо Трек

Коронавірус на Рівненщині - є. Таку заяву сьогодні в ефірі телеканалу "UA: Рівне" зробив головний санітарний лікар Рівненщини Роман Сафонов у відповідь на запитання журналіста.

Він додав, що у Рівненському обласному лабораторному центрі провели тести 29 людям, в яких була підозра на коронавірус після звернення з відповідними симптомами до медиків. Втім, у жодному з цих випадків захворювання не підтвердилося. Проте він додав, що на Рівненщині, як і в інших областях, є чимала кількість хворих на коронавірус.

- Всі це розуміють, всі це усвідомлюють. Але через те, що переважна більшість має легку форму, вони до лікаря не йдуть і навіть не знають, що в них COVID-19. Людям здається, що коронавірус - це щось апокаліптичне і дуже важке. Так, воно важке в перебігу і з високим рівнем летальності. Але в легкій формі схоже на звичайне ГРВІ, і тому люди навіть не припускають, що захворіли саме на коронавірус, і при цьому розповсюджують від себе цю інфекцію. За тиждень-два в області ми вже бачитимемо картину на прикладі людей, в кого ця хвороба проходить вже у середній або важкій формі, наскільки він швидко розповсюджується у нас. 

Пряму мову Романа Сафонова дивіться у відео від наших колег:

Читайте також