КТ легень робитимуть безкоштовно для малозабезпечених

Можливість зробити безкоштовну комп'ютерну томографію отримали малозабезпечені рівняни завдяки підтримці Віктора Шакирзяна, лідера "Рівне Разом". Відсьогодні Рівненський обласний діагностичний центр зможе зробити 500 таких досліджень.

«За підтримки Віктора Шакирзяна  закуплено нові рентген плівки та розхідні матеріали, які дадуть змогу обстежити набагато більшу кількість рівнян на наявність коронавірусної інфекції, зокрема комп’ютерною томографією легень. Фактично навантаження у нас достатнє, тому що люди хворіють, не тільки коронавірусом, а й іншими хворобами. Ми стараємось усіх приймати», - розповідає головний лікар Шустик Роман.

Комп'ютерну томографію хворі зможуть зробити за направленням лікаря. Така діагностика дає змогу підтвердити, чи спростувати у людини ковід-пневмонію.

«Комп'ютерна томографія – це третій етап діагностики, яка найбільш точна в постановці того чи іншого діагнозу. Саме обстеження триває недовго, а от підготовка до нього потребує часу. Без направлення комп'ютерну томографію робити не можна, через те, що лікар має визначити терміни, коли її краще робити. Якщо вона зроблена раніше, то комп'ютер не покаже запалення легень», - зазначив завідуючий відділенням променевої діагностики Семенюк Пилип.

За словами Віктора Шакирзяна, безкоштовні направлення на комп'ютерну томографію будуть дійсні півроку.

«Придбали сьогодні п’ять сотень направлень на комп'ютерну томографію. Потрібно подбати про людей, які не мають фінансової можливості зробити таке обстеження. Усі малозабезпечені рівняни, які потребують таке обстеження, можуть прийти у діагностичний центр і, за направленням лікаря, перевіритись», - зазначив керівник «Рівне Разом» Віктор Шакирзян.

До слова, кількість хворих у Рівному та в Україні щодня зростає. За минулу добу на Рівненщині зареєстровано 550 хворих з COVID-19. Всього у Рівненській області наразі зафіксовано 23 585 випадків захворювання на коронавірусну хворобу.

*передвиборча агітація.

Читайте також