Куди їздять відпочивати рівняни?

Фото - відкриті джерела

Зовсім скоро - пора літніх відпусток, всі помчать засмагати під сонечком і купатися в солоних морях. Відтак, журналісти «РівнеМедіа» вирішили поцікавитися у місцевих туристичних агентствах, куди ж полюбляють їздити відпочивати рівняни.

Отож, керівник турагенції «TUI Рівне» Ірина Михальчук нам розповіла, що найпопулярнішими лишаються Туреччина та Єгипет. Через ціни.

«Наші туристи обирають Туреччину, тому що вона дуже різнобарвна країна, підходить для сімейного відпочинку. Також є вильоти з Рівного на Анталійське узбережжя, що теж дуже приваблює рівнян. Звісно, ще й Єгипет, тому що він оптимальний по ціні, а ще туристи дуже полюбляють Червоне море з  коралами».

А от в Європу рівняни їдуть рідше:

«Звичайно, поїздка в Європу вартує більше, через валюту – євро. Нашим туристам трішки «б’є по кишені». Та все ж їздять рівняни і в інші куточки світу, зокрема, острів Кіпр, Крит. Є новий цікавий напрямок –Італія (Калабрія). З 1 червня туди полетять перші туристи з Рівного. Що там буде – поки не знаємо, відгуків ще немає. Ну і Іспанія, яка дуже цікава, різнобарвна й гастрономічна. Ну і знову вертаємося до того, що вона в євро, і так більша вартість», - додала пані Ірина. 

Тури Європою – чудовий спосіб побачити визначні місця за декілька днів. У Рівному такі поїздки набирають обертів навіть поряд із Туреччиною та Єгиптом.

«Найактивніше, якщо це закордон, то обирають Туреччину та Єгипет. Рідше – Європа. Зокрема, Чехія, Угорщина, Польща, Німеччина – ті, що ближче до нас. Але й замовляють тури в Париж й інші куточки Франції. Тури до Європи ми намагаємося зробити оригінальними – обираємо цікаві місця», - директор турагентства «Тайстра Зілля» Наталія Горбачова.

Менеджер ТА "Море турів" Юлія нам пояснила, що найчастіше обирають відпочинок в Туреччині та Єгипті, тому що система «Все включено» забезпечує максимальний комфорт для туристів:

«Практично всі необхідні складові відпочинку є на територіях готелів (приватні пляжні зони, водні види спорту, бари, ресторани, анімаційні розваги, дитячі клуби, різні види спорту та багато іншого). Сезон відпочинку в Туреччині триває з кінця квітня до середини жовтня, в Єгипті практично круглий рік. Відповідно всіх цікавлять "гарячі тури". В нас вони з'являються на початку або в кінці сезону, коли ще невеликий наплив туристів або спад попиту на путівки.

За її словами, поїхати в Туреччину зараз можна від 400$ на 2 осіб і вище - немає межі, зручно, що є політна програма з міста Рівного. В Єгипет ціни стартують від 500$ на 2 осіб, виліт з міста Києва або Львова.

«Не так часто запитують про відпочинок на екзотичних курортах: Таїланд, Шрі-Ланка, о. Занзібар та ін. Там ціни вже значно вищі. від 1000$ на 2 осіб», - додала пані Юлія.

Відпочинок не лише ж для дорослих. Ми також поцікавилися, куди ж їздять рівненські школярі.

«Їздять, звичайно, у Львів. Це традиційно для школярів, де вони мають як історичну частину, так і розважальну. Якщо мова йде про старшокласників, то це Закарпаття. Серед ближчих маршрутів – Тернопіль, Музей лісу, Остріг, який уже популярний.  В Базальтове їздять менше поки, це дуже перспективний напрямок. Знову ж таки – Гурби, їх обирають уже часто. Є також і нові напрямки – Агросадиба «Зелений дуб», де діти мають можливість відпочити. Це поки що нове для наших школярів, але завжди їм дуже подобається», - розповіла  директор турагенстства «Хоч куди» Світлана Ніколіна.

Ну що ж, починайте планувати свою відпустку. Серед численних курортів завжди можна підібрати той, який максимально буде відповідати заявленим критеріям. Достатньо лише поставити перед собою мету знайти ідеальне місце.

Читайте також