Лікарня на Рівненщині заповнена хворими на пневмонію

Сьогодні, 16 червня, під час щоденного брифінгу начальник управління охорони здоров'я Олег Вівсянник прокоментував ситуацію із кількістю хворих у Сарненській ЦРЛ.

За його словами, Сарненська лікарня була визнана ще у березні місяці одним із двох закладів, які надавали медичну допомогу пацієнтам з коронавірусною хворобою.

"Ця лікарня охоплює всі найближчі райони, не зважаючи на те, що поруч є також лікувально-профілактичні заклади, які входять у першу хвилю. У Сарненській ЦРЛ також надають допомогу вагітним та породіллям, які можуть бути інфіковані коронавірусом. Сьогодні у Сарненській ЦРЛ визначено 128 ліжок для надання медичної допомоги пацієнтам з COVID-19. А саме: 30 ліжок передбачено у інфекційному відділенні, 192 ліжка – перепрофільованих, та 6 ліжок у відділення анестезіології та інтенсивної терапії", - повідомив пан Вівсянник.

За словами начальника, наразі ситуація у лікарні контрольована.

"На 16 червня станом на 9.30 год ми маємо 22 пацієнта у Сарненській лікарні. 4 пацієнта перебувають у відділенні інтенсивної терапії. На ранок немає жодного пацієнта на інвазивній вентиляції легень, тобто на ШВЛ. У лікарні є масове поступлення пацієнтів з пневмоніями, з ознаками гострого респіраторного захворювання (не підтверджений діагноз коронавірус). Працюють мобільні бригади, проводиться постійний забір біоматеріалу, відправляється до визначених лабораторій у місті Рівному. Нажаль, маємо багато важких хворих, тому і піднімається питання щодо загострення епідситуації", - наголосив начальник управління охорони здоров'я.

Читайте також