Лікувальним закладам Рівненщини не вистачає понад 300 млн грн (ФОТО)

фото - Фейсбук

Понад 300 мільйонів гривень медичної субвенції з державної казни не вистачає в області до кінця року, пише Управління охорони здоров'я Рівненської облдержадміністрації.

Місцеві бюджети не завжди спроможні “залатати” ці фінансові дірки. Така проблема виникла і з фінансуванням Дубенської центральної районної лікарні. Згідно з угодами утворені в районі ОТГ частину субвенції повинні перераховувати на утримання районної лікарні, оскільки там обслуговують усіх без виключення жителів Дубенщини. На жаль, Мирогощанська ОТГ не віддає цих коштів, бо не перевиконала бюджет.

Про це йшла мова під час засідання робочої групи під головуванням заступниці голови ОДА Світлани Богатирчук-Кривко щодо вирішення проблеми фінансування медичних закладів Дубенщини. Тому було прийнято комплексне рішення, що стосується цьогорічного фінансування медзакладів та перспективи на 2019 рік.

Щонайперше, необхідно всю лікувальну мережу привести у відповідність до державної медичної субвенції як у Дубенському районі, так і в місті.

«Дубенська міськрада звернулася до районної ради з пропозицією передати їм на утримання Дубенську районну центральну лікарню. Однак чомусь це питання не було винесене на сесію. Все – таки ми зобов’язали нехай депутати приймають рішення. Якщо вони проти такої передачі, то нехай думають як фінансувати медичну галузь у районі», - зауважила профільна заступниця.

Читайте також