Лише три поступлення: головний лікар з Рівненщини розповів про спад захворюваності на коронавірус в районі

Фото - ілюстративне

Головний лікар Сарненської центральної районної лікарні Василь Іванюк повідомив про позитивну динаміку у ситуації з захворюваністю на коронавірусну інфекцію. Про кількість хворих, їх стан та нові поступлення пацієнтів в медзаклад він прозвітував у своєму вже традиційному вечірньому щоденному зверненні.

За його словами, нині в реанімаційному відділенні лікарні перебуває 4 хворих - у 3 з них вже лабораторно підтверджений діагноз коронавірусу, ще один чекає на результат ПЛР-тестування. Усі четверо - киснезалежні, двоє з яких перебувають на неінвазивній штучній вентиляції легенів. Василь Іванюк зазначив, що впродовж доби нових поступлень у реанімаційне відділення не було, проте один з них через погіршення стану здоров'я переведений в реанімацію з інфекційного відділення.

Також він додав, що в інфекційному відділенні Сарненської ЦРЛ нині лежить 5 пацієнтів. Усі вони перебувають у стані середньої важкості. Одного з них госпіталізували впродовж останньої доби - це чоловік з селища Клесів Сарненського району.

Щодо ситуації з хворими в обсервації лікарні, то нині там перебуває 21 хворий - у 19 з них діагностували пневмонію, втім, у жодного з них не підтвердився коронавірус. До слова, двоє пацієнтів госпіталізовані в обсервацію впродовж минулої доби. Це - мешканці сіл Немовичі і Люхча.

Крім того, Василь Іванюк повідомив про ситуацію з виплатами медикам та фінансуванням лікарні:

"З приємного - до кінця тижня буде виплачено "ковідовську" винагороду медикам в розмірі 300% від зарплати. Важка праця має право на гідну винагороду. Є й дуже багато планів по покращенню матеріально-технічної бази, оновлення обладнання в лікарні і т.д. Зокрема, вже працюємо в цьому плані по реанімації. Але про все - згодом", - підкреслив головний лікар. 

Читайте також