Литва хоче інвестувати в Рівненщину

Зустрівшись із Надзвичайним і Поважним Послом Литви в Україні, заступник голови Рівненської ОДА Ігор Тимошенко та рівненські бізнесмени обговорили торгівлю між нашою областю і Литвою, ефективне впровадження енергоощадних технологій та туризм.

«Рівненщина цікава з точки зору логістики. Адже через неї пролягає транзитний коридор від Чорного до Балтійського морів. Також в області цього року активно ремонтуються дороги. Це може сприяти збільшенню туристичного потоку та вантажообороту між регіонами, а в цілому – на пожвавлення економіки», - розповів Ігор Тимошенко.

Як було зазначено, у нашій області успішно працюють інвестиційні кампанії. Відтак, представниця «Консюмерс-Скло-Зоря» корпорації «Verallia Ukraine» розповіла про роботу свого підприємства – одного з провідних українських виробників скляної тари в Україні.

«На нашому підприємстві випікається дороге скло. Виробництво стабільно працює, а торік навіть збільшило потужності – запустило ще одну піч».

Зважаючи на це, можна сказати, що інвестори комфортно почувають себе в області.Саме тому співпрацю між регіонами необхідно поглиблювати.

«Це позитивно відзначиться на торговельно-економічних зв’язках між областю та прибалтійською країною. І вже першим кроком у цьому напрямку може стати проведення спільного форуму, на якому підприємці можуть детальніше ознайомитися із потенціалами обох регіонів для налагодження співробітництва», - зазначив посадовець.

 

Читайте також