Маленька Надійка з Рівного потребує допомоги: у дівчинки - гострий лімфобластний лейкоз

Трирічна Надійка з Рівного близько місяця тому потрапила до відділення онкогематології. Після безуспішного лікування ніби звичайного ГРЗ дівчинці було встановлено діагноз гострий лімфобластний лейкоз. Так часто буває, що страшна онкологічна хвороба перші тижні маскується за простими дитячими хворобами. Після змін в загальному аналізі крові педіатр направив Надійку до гематолога. А далі були ще обстеження та пункція, та пролунав страшний діагноз.

Перші тижні у відділенні найважчі і найдовші. Батьки приходять в себе від страшного діагнозу, який лунає, як грім серед ясного неба. Дитина налякана новим оточенням, першими обстеженнями, крапельницями та уколами. Потрібно чимало часу аби процес лікування налагодився, і нове життя стало не таким шокуючим. Батькам Надійки дещо важче ніж іншим родинам. Тато дівчинки військовий і тому Рівне – це не рідне місто для родини. Мама дівчинки з півдня України, тато – з Львівської області. Відповідно і рідні, бабусі та дідусі знаходяться в сотнях километрів. Оскільки мама буде довгий час перебувати із дівчинкою в лікарні, то старший син поїхав до однієї бабусі. А сестру-близнючку Надійки буде доглядати в цей час друга бабуся.

Сама дівчинка досить тяжко розпочала лікування лейкозу. Хіміотерапія була розпочата ще в грудні. А поряд з цим лікувалось запалення легенів, і долались проблеми із кишківником. Надійка виснажена та злякана, плаче. Лише кілька місяців тому у житті дівчинки розпочався новий етап – вона разом із сестричкою розпочала ходити до садочка. І ось життя її, та всієї родини кардинально змінилось. Попереду щонайменше рік нелегкого лікування.

Перший протокол хімії розпочато, але він постійно переривається через ускладнення. Крім важкого лікування хіміопрепаратами дівчинці потрібна ще супроводжуюча терапія. Батьки в перші дні витратили чимало коштів на Біовен, аби організм доньки міг протистояти і запаленню, і лейкозу одночасно. Кілька днів тому у Надійки «впали» лейкоцити, і їй терміново потрібен був препарат Грастим. Оскільки це було в переддень Різдва ми придбали ліки, а ось збір коштів відкриваємо лише зараз.

Наразі у відділенні є частина ліків. Надійка отримує препарати «хімії». А ось багато супроводжуючих ліків та колоніє стимулюючі, які «піднімають» рівень лейкоцитів – відсутні. Також можливо будуть і термінові потреби, які виникають раптово та непередбачувано. На все це потрібні кошти. Тому ми просимо вас відгукнутись і прийти на допомогу маленькій Надійці, підтримати її та її батьків у важких випробуваннях онкологічної хвороби!

Контактні дані

Юлія Кутик (координатор) – (097) 93-807-54


Реквізити для надання допомоги

КАРТКА ПРИВАТБАНК
№ 5169 3305 1050 4746
(картка відкрита на голову фонду «Скарбниця Надії»,
Кутик Юлію Миколаївну, і прив’язана до поточного рахунку фонду)
призначення платежу – добровільна пожертва для Касьяненко Надії

ПРИВАТБАНК
БФ «Скарбниця Надії»
ЄДРПОУ37685693
р/р 26007054713460
КБ «ПриватБанк»
МФО 333391
Призначення платежу – добровільна пожертва для Касьяненко Надії 

Читайте також