Маленька рівнянка потребує допомоги в боротьбі із онкозахворюванням (ФОТО)

фото - Фейсбук

У відділенні онкогематології було свято – свій восьмий День народження відзначала красуня Настуня Романюк, пише Мар'яна Рева

Дівчинка з січня 2019 року проходить курси хіміотерапії. Все розпочиналося із звичайної ГРВІ. Температура 39 протрималася чотири дні, потім опустилася до 37 та трималась кілька днів. Настя ні на що не скаржилася та маму дівчинки така температура у донечки чомусь дуже бентежила. Вирішили звернутися до лікарні та здати аналізи щоб виявити причину підвищеної температури. Гострий лімфобластний лейкоз – такий діагноз поставили дівчинці за кілька днів. А це означає що попереду довгі курси хіміотерапії, крапельниці з ліками та донорською кров`ю, погане самопочуття.

Настуня відразу привертає до себе увагу, дівчинка носить дуже гарну перуку. Вона хоче замаскувати відсутність у неї волосся. Важко дівчинці прийняти реальність, що гордість усіх дівчаток чарівна зачіска у неї тимчасово відсутня.

Настя завжди привітна до волонтерів та оточуючих. З обіймами та посмішкою зустрічає тата, що приходить у відділення провідати донечку. З величезною радістю та інтузіазмом бере участь у всіх заходах, які проводять у відділенні волонтери. Кілька днів тому у відділенні волонтери проводили день краси і Настя одна з перших прийшла чепуритись.

Та через складне лікування у дівчинки не завжди вистачає сил бути присутньою на події від початку до кінця. Настя, не привертаючи зайвої уваги, іде до палати, відпочиває кілька хвилин і знову з посмішкою повертається до гурту. Ця дівчинка мужня та сильна духом. Настя прагне як найшвидше завершити цю страшну історію свого життя і знову мати гарне волосся та займатися своїми звичним справами.

Батькам дівчинки вже важко самостійно забезпечувати дитину всіма необхідними ліками тому вони звернулись за допомогою. В Настуні звичайна українська родина, тато дівчинки працює водієм-рятувальником аварійно-рятувальної частини спецпризначення ДСНС у Рівненській області, а мама вчителем математики. Сім'я виховує двох дітей.

За два попередні тижні благодійний фонд «Скарбниця Надії» купував для дівчинки препарати Гемакс, Езонекса, Альбунорм, Еспумізан, Ніфуроксазид, Ріабал та інші на загальну суму 6500 гривень. Зараз в нас вже немає резервних коштів, а попереду в дівчинки як мінімум такі ж витрати по лікам. 

Просимо про допомогу та шукаємо благодійників котрі готові допомогти у боротьби за повернення Насті до повноцінного життя, без перук, боротьби та болю!

Координатор Мар`яна Рева 0984526916

Реквізити для надання допомоги:
КАРТА ПРИВАТБАНК
№ 5169 3305 1506 8762
(корпоративна карта БФ «Скарбниця Надії», але за банківськими правилами вона повинна бути емітована на фіз. особу – голову правління фонду, Реву Мар’яну Володимирівну)
Призначення платежу – добровільна пожертва для Анастасії Романюк

ПРИВАТБАНК
БФ «Скарбниця Надії»
ЄДРПОУ 37685693
р / р 26007054713460
КБ «ПриватБанк»
МФО 333391
Призначення платежу – добровільна пожертва для Анастасії Романюк

Автор тексту Ірина Герасимчук Ira Borovska
Фото Сергій Бовкун Фотограф Сергій Бовкун

Читайте також