Майже 50 млн грн отримали місцеві бюджети Рівненщини за акциз

фото ілюстративне

Понад 49 мільйонів гривень акцизного податку перерахували до місцевих бюджетів платники Рівненщини.

Зокрема, до бюджетів місцевих громад платники акцизного податку з роздрібної торгівлі алкоголем та пивом, тютюном та тютюновими виробами сплатили понад 49,1 млн. грн. Індикативні показники надходжень даного податку зросли на 3,3 млн.грн., або на 7 відсотків.

Нагадаємо, що платники акцизного податку сплачують цей збір до місцевих бюджетів територій, на яких розташовані пункти продажу підакцизних товарів, протягом 10 календарних днів, що настають за останнім днем відповідного граничного строку подання декларації. Звітним податковим періодом для роздрібного продажу акцизу є календарний місяць (не пізніше 20 числа).

«Оскільки фактичним платником акцизного податку є кожен споживач, то громадяни мають право перевірити наскільки добросовісним є продавець підакцизної продукції і чи відображає він суму 5-ти відсоткового акцизу у фіскальних чеках. Не лише належний контроль та якісне адмініструванням, а й відповідальна позиція кожного щодо обов’язковості сплати податків учасниками ринку повинна стати фундаментом для фінансової самостійності територіальних громад», - наголосив начальник ГУ ДФС у Рівненській області Дмитро Зайцев.

За інформацією ГУ ДФС у Рівненській області

Читайте також