Медичні заклади Рівненщини на 100% забезпечили комп`ютерною технікою (ФОТО)

http://www.rv.gov.ua

320 новеньких ноутбуків та 260 багатофункціональних пристроїв. Сертифікати на таку кількість техніки отримали лікарні та амбулаторії Рівненщини.

«Це черговий етап впровадження на Рівненщині проекту Світового Банку. У 2017 році за програмою райони отримали 18 швидких. Півроку назад в обласній лікарні запрацював сучасний ангіограф, який вже врятував більше півтисячі людських життів. Передача  техніки дасть можливість комп’ютеризувати усі медзаклади Рівненської області», - розповів голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко.  

За словами керівника субпроекту Світового Банку на Рівненщині Сергія Рибачка, це перший крок до електронної охорони здоров’я нашої області. Нова техніка дасть можливість вести електронний реєстр пацієнтів. Окрім того, закуплене й мережеве обладнання, яке використовуватиметься у Центрі обробки даних, що забезпечуватиме його роботу.

«Техніка забезпечить близько 300 комп’ютеризованих місць. А це, фактично, у 100 % закладах охорони здоров’я», - відзначив Сергій Рибачок.

Варто нагадати, що в рамках реалізації проекту Світового Банку, який триватиме на Рівненщині до 2020 року, реалізовується ще один важливий етап – реконструкція 105 амбулаторій по всій області.

«Далеко не кожна область має такі можливості як Рівненщина. Завдяки проекту Світового Банку буде реалізовано заходів більше, ніж на 25 мільйонів доларів. Для області це, по суті, безповоротна субвенція. І цей проект, і президентська програма покращення сільської медицини – усе це свідчить про докорінну зміну у наданні медичних послуг на Рівненщині», - підсумував Олексій Муляренко.

За інформацією прес-служби Рівненської ОДА

Читайте також