Медики втрачають свідомість, а киснева станція не справляється: у Рівненській міській лікарні складна ситуація з covid-19

Ілюстративне фото

Міський голова Рівного Олександр Третяк сьогодні в ефірі на своїй Фейсбук-стоірнці закликав рівнян дотримуватись карантинних обмежень.

Про епідемічну ситуацію "з середини" повідомив головний лікар Рівненської центральної міської лікарні Кучерук Євгеній Філімонович.

"Кількість хворих різко росте. Хворих не легкого чи середнього перебігу, а дуже важкого - 70 відсотків пацієнтів, які поступають до нас. Я не лаякаю Вас, шановні жителі міста і області. За цей тиждень у нас померло 37 пацієнтів. Ми не можемо справитись з таким напливом людей. Прошу Вас -  побережіться, постарайтесь не ходити у людних місцях, тримайте дистанцію, одягайте маску, мийте руки. Все це дозволить вийти з критичної ситуації. У нас 178 людей на "кисні". Киснева станція, яку ми поставили, не витримує. Я вже не говорю про наш колектив. Вже два випадки було, коли медсестра і лікарка втратили свідомість. Ще одна працівниця зламала ногу на робочому місці. В цих костюмах дуже важко працювати", - прокоментував пан Кучерук.

Міський голова вкотре звернувся до обласного управління охорони здоров'я з проханням відкрити обласну лікарню для хворих на коронавірус. За його словами, це допоможе зменшити тискт на міську лікарню та розвантажити її.

Читайте також