Мер Рівного розповів, скільки паркомісць буде біля оновленого стадіону

Реконструкція стадіону «Авангард» у Рівному набула чималого розголосу. Відтак, сьогодні на позачерговій сесії Рівнеради, депутати вирішили виділити 20 млн гривень на стадіон. Це «стартові» кошти, які отримав проект.

Якщо говорити про те, яким буде новий «Авангард», то за деякою інформацією, він матиме 13 466 місць, 8 бігових доріжок, а також інше спортивне пристосування.

«Ще 26 грудня минулого року ми направили листа у Мінрегіонбуд з проханням дозволити реконструкцію. Якби у нас стадіон був за містом, ми б могли забезпечити 700 паркувальних місць. Але стадіон "Авангард" розміщений у центрі міста. І ми не можемо заасфальтувати під парковку територію парку. На щастя, до нас прислухалися і днями надали дозвіл, - повідомив мер Рівного Володимир Хомко.

Вчора на позачерговій сесії мер розповів:

 «Розглядали це в Мінрегіонбуді, нас підтримали. Написали лист підтримки, що з огляду на те, що стадіон знаходиться в центрі міста, велика кількість людей доходить туди пішки або на тролейбусах, не треба такої кількості (місць для паркування – авт.).Ми вже думали навіть будувати паркінг і, навіть, як не міський голова, як звичайна людина, кому треба паркінг, який стояв би 11 чи 12 місяців порожнім у місті для того тільки, щоб раз там в рік приїхали і поставили машин і виділити на нього 20 млн».

Відтак, експертиза це прийняла до уваги і погодила 154 (155) парковочних місця. Мер вважає, що цього достатньо:

«Цього абсолютно достатньо щоби приїхати і припаркуватися. Якщо матч буде більш глобальний, то в нас є парковка на ринку Дикого з другого боку, біля «Озерянки». Це не так далеко, організуємо все, щоб люди могли припаркуватися: якусь вулицю перекриємо, матч пройде і на тому завершиться. А на рядовий матч абсолютно достатньо парковки.

 

Олеся БОРОВЕЦЬ

Читайте також