Мер Рівного розповів, як у міській раді планують повністю реконструювати парк Шевченка

Вчора під час урочистого відкриття літньої естради у парку культури і відпочинку ім. Шевченка у Рівному міський голова Рівного Володимир Хомко зазначив, що оновленням «Зеленки» реконструкція парку не завершиться.

Наразі міська влада працює над завершенням площі навколо так званого «Стоматолога» - між літньою сценою та «Шахівкою». Зараз там ще тривають розкопки таємних підземних ходів. Після їх завершення на місці розкопок облаштують сучасний музей «Таємничі підземелля Рівного», який вже називають маленьким Версалем, а навколо нього буде красива площа з бруківкою та місцями для відпочинку. Завершити цей проект планують вже до кінця року – у разі належного виконання робіт проектантом.

- Гроші на це у нас є, але треба, щоб проектант не підвів, бо ми вже одного змінили, оскільки він виявився не в силі виконати усе, що задумано, - каже Володимир Хомко.

Нагадаємо, що на ці роботи Рівне отримало кошти у сумі понад 10 млн грн від Європейського Союзу.

Втім, за словами мера, і на цьому міська влада не зупиниться, адже в планах Володимира Хомка – поступова повна реконструкція усієї території парку.

-  Логіка перебудови усього парку наступна. Вже зробили Будинок культури. Потім зробили кафе «На Гірці». Далі рухаємося. Ми мали в минулому році закласти бруківкою усю цю площу від Літньої естради до кафе «На гірці», але не змогли, бо знайшли ці підземні ходи, а тому повністю довелося переробити проект, і тепер вже після розкопок і будівництва музея закладемо тут все навколо новенькою бруківкою. Сьогодні ось ми відкриваємо літню сцену - і рухаємося далі. У наступному році ми плануємо вже зробити каскадні фонтани. І так помаленьку рухатимемося в той бік аж до кінця парку в бік вулиці Княгині Ольги. Таким чином, плануємо зробити увесь парк красивим і сучасним, - розповів міський голова Рівного.

 

Читайте також