Мер Рівного та ректор НУВГП підписали меморандум про співпрацю (ФОТО)

11 квітня  міський голова Рівного Володимир Хомко та ректор Національного університету водного господарства та природокористування Віктор Мошинський  підписали меморандум про співпрацю в галузі мобільності транспортної схеми руху усього комунального транспорту.

Міський голова Рівного зазначив:

«Як вже не раз заявляв, бачу магістральний шлях розвитку пасажирських перевезень у місті в створенні єдиної транспортної компанії, яка об’єднувала всі види комунального транспорту. Міська влада запланувала довести кількість тролейбусів приблизно до сотні. Далі під ті ж критерії авто електротранспорту купувати екологічно чисті автобуси. Це можуть бути  електробуси або автобуси на стисненому чи скрапленому газі. В контексті цих змін, а також у зв’язку з тим, що з часом буде введена адресна монетизація пільг на перевезення, актуальним є створення єдиної транспортної схеми руху усього комунального транспорту. 

Крім того, будуть залучені кращі кадри університету, а також громадські активісти і фахівці цієї галузі, які повинні, в кінцевому результаті в результаті аналітичної роботи та виявлення побажань мешканців міста Рівного, створити схему транспортних маршрутів та вказати скільки та якого транспорту оптимально потрібно для міста. Вказана робота ляже в основу стратегічного планування щодо розвитку пасажирських перевезень у місті».  

Читайте також