Мешканець Рівненщини проведе 14 років за гратами за вбивство товариша

Ілюстративне фото

Суд виніс вирок 29-річному жителю міста Костопіль, який першого березня торік наніс смертельне поранення своєму знайомому. Найближчі 14 років убивця проведе за ґратами.


Того дня 29-ти та 49-річні костопільчани навідались у гості до 43-річного місцевого жителя. Вечеря не обійшлася без алкоголю. Через деякий час між гостями виникла спочатку суперечка, а потім штовханина, під час якої наймолодший схопив кухонний ніж та вдарив ним 49-річного знайомого.

Господар будинку одразу викликав швидку медичну допомогу, та лікарям не вдалося врятувати життя чоловіку. Відповідно до результатів судово-медичної експертизу смерть чоловіка настала унаслідок ножового поранення грудної клітки з ушкодженням легені, що спричинило масивну крововтрату.


Зловмисник після скоєного злочину поводив себе агресивно, намагався нанести собі тілесні ушкодження та відмовлявся проходити освідчення на предмет алкогольного сп’яніння. Костопільчанину повідомили про підозру та обрали міру запобіжного заходу у виді тримання під вартою.

На судовому засіданні обвинувачений свою вину визнавав частково та запевняв, що захищався. Обставиною, що обтяжує покарання судом, визнано вчинення злочину у стані алкогольного сп’яніння. Крім того, чоловік притягався до кримінальної відповідальності за вчинення крадіжки, нанесення тілесних ушкоджень та злочини, пов’язані з незаконним обігом наркотиків, за що відбував покарання у місцях позбавлення волі. За місцем проживання характеризується негативно та неодноразово притягався до адміністративної відповідальності.


Тому враховуючи всі обставини, суд визнав винним костопільчанина у вчиненні умисного вбивства та призначив покарання у виді позбавлення волі строком на 14 років. Утім, представники засудженого на винесений вирок подали апеляцію. Тепер суд вищої інстанції прийме остаточне рішення щодо винесеного вердикту за вчинене вбивство.


Відділ комунікації поліції Рівненської області

 

Читайте також