Мешканці Рівненщини платитимуть майже вдвічі більше за електроенергію

Фото - ілюстративне / відкриті джерела

З 1 січня 2021 року мешканці Рівненщини не зможуть скористатися пільговим тарифом на електроенергію. Вчора Кабмін встановив єдину фіксовану ціну для побутових споживачів на рівні 1,68 грн/кВт.год.

Речниця обласної енергопостачальної компанії ТОВ "РОЕК" Алла Ліхачова зазначила, що постанова уряду вже оприлюднена і розповсюджується на всю територію України.

- Цією постановою скасовано пільговий тариф на перших 100 кіловат електроенергії, за яких населення сплачувало 90 копійок з ПДВ. З 1 січня при споживанні вже з першої кВт.год. вартість електричної енергії становитиме 1,68 грн/кВт.год з ПДВ. В постанові зазначено, що цей тариф діятиме до 31 березня 2021 року. З квітня місяця знову можна чекати змін щодо фіксованої ціни для споживачів, але які це будуть зміни - сказати не можу, - розповіла Алла Ліхачова.

Водночас уряд зберіг на попередньому рівні розмір оплати за електроенергію при диференційованому в часі обліку споживання.

За двозонним тарифами вартість електроенергії у нічні години (з 23:00 до 7:00) коштуватиме наполовину дешевше фіксованого тарифу - 0,84 грн/кВт-год.

За тризонними тарифами оплата за спожиту в години максимального навантаження електроенергію (з 8:00 до 11:00 і з 20:00 до 22:00) становитиме 1,5 фіксованого тарифу - 2,52 грн/кВт-год, у нічні години - 0,4 тарифу (0,67 грн/кВт-год), у решту часу споживачі оплачують повний тариф.

Алла Ліхачова зауважила, що станом на грудень цього року мешканці Рівненщини заборгували ТОВ "РОЕК" понад 110 мільйонів гривень за електроенергію. Речниця ТОВ "РОЕК" закликала громадян погасити наявну заборгованість, аби зберегти можливість отримання субсидії.

Додамо, що востаннє тарифи на електронергію переглядалися у березні 2017 року.

Читайте також