Мешканці Рівненщини профінансували Українську армію на 218 млн. гривень

За 11 місяців 2017 року до держбюджету від Рівненщини надійшло майже 218,4 мільйони гривень військового збору. В порівнянні з аналогічним періодом минулого року надходження зросли на 33 відсотки, або на 54,6 мільйонів гривень.

Оскільки стан надходжень військового збору безпосередньо залежить від добропорядності податкових агентів – працедавців та сумління громадян, доходи яких підпадають під оподаткування, то в Головному управлінні ДФС Рівненської області звертають увагу на перелік доходів, з яких сплачується військовий збір.

Зокрема, військовий збір сплачується з доходів у формі заробітної плати, інших заохочувальних та компенсаційних виплат або інших виплат і винагород, які виплачуються платнику у зв’язку з трудовими відносинами. Крім того, військовий збір стягується з виграшу в державну та недержавну грошову лотерею, виграшу гравця, отриманого від організатора азартної гри.

Оподаткуванню військовим збором підлягають також доходи, які платник отримав згідно з цивільно-правовими договорами (договори підряду) за виконання робіт (надання послуг), сума яких відображається в акті приймання-передачі виконаних робіт (наданих послуг). У цьому випадку відповідальною особою за нарахування та сплату збору до бюджету є податковий агент, який зобов’язаний забезпечувати виконання податкових зобов`язань у формі та спосіб, визначені статтею 176 Кодексу.

Нагадуємо, що військовий збір запроваджено із 3 серпня 2014 року. Ставка цього податку складає 1,5 відс. від об’єкта оподаткування. Його платниками є фізичні особи – резиденти та нерезиденти, які отримують доходи в Україні.  

Читайте також