Мешканці Рівненщини віддали шахраям майже 30 тисяч гривень

фото ілюстративне

Поліцейські вкотре застерігають громадян не повідомляти нікому конфіденційні реквізити банківських карток. Через недотримання загальних правил безпеки двоє жителів Рівненщини дали можливість  аферистам поповнити свої кишені на загальну суму  понад 29 тисяч гривень.

Зловмисники діяли вже за загальновідомою схемою. Зателефонували, представилися працівниками банку, ввели свою потенційну жертву у стресовий стан, повідомивши про можливу загрозу її заощадженням, дізналися необхідні для афери реквізити картки, після чого зняли з рахунку гроші. Так, 34-річного жителя селища Зарічне ошукали на 13 тисяч 400 гривень, а 45-річну мешканку Рокитнівського району — на 15 тисяч 800 гривень. За обома фактами відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 190 Кримінального кодексу України.

Шановні громадяни! Будьте обачними, не довіряйте незнайомцям, особливо, коли мова йде про гроші. Якщо вам зателефонували, назвалися працівником банку і повідомили про будь-яку загрозу вашому рахунку, перервіть розмову і негайно зателефонуйте на гарячу лінію банку. У разі тривожного телефонного дзвінка від нібито рідних або інших осіб із проханням допомогти із різних причин (потрапив до поліції, збив людину, потрапив до лікарні і т.д.) також перервіть розмову і самі зателефонуйте родичеві. Якщо телефон вимкнений, спробуйте перевірити інформацію іншими шляхами, зателефонуваши у поліцію. Але завжди  обов’язково перевіряйте інформацію!

За інформацією відділу комунікації поліції Рівненської області

Читайте також