Мешканці скандального «Ріверсайду» бояться залишитись без світла

Під час тимчасової контрольної комісії з вивчення питання будівництва житла будівельною компанією «ДБН», окрім пошуків інвестора для ЖК «Шоколад» та «Флагман», заговорили про ще один проблемний житловий комплекс – «Ріверсайд».

Голова ОСББ «Небесної Сотні, 66» Роман Камінський заявив, що мешканці трьох вже збудованих секцій «Ріверсайду» досі не можуть заключити договір з «Рівнеобленерго». Фактично – людям не приходять платіжки за світло, а за електроенергію вже більше трьох років платить замовник будівництва. Власники квартир побоюються, що можуть виникнути проблеми в зв’язку з цим. Люди додають, що готові платити за світло, однак – немає кому.

 

- Електроенергія на сьогоднішній день подається по тимчасовій схемі. Найголовніше, що не добудовані щитові прийому електроенергії в 2 та 3 секціях. Там досить небезпечна ситуація, тимчасові кабеля лежать, навантаження будинку росте постійно. На даний момент за електроенергію сплачує «Хлібпром», бо ми не маємо право заключити договір з «Рівнеобленерго», не виконані технічні вимоги. В «Хлібпромі» заявили, що більше проплачувати за електроенергію не будуть і з 1 лютого припиняється подача електроенергії на будинок, що викликало дуже негативну реакцію в людей, - зазначив Роман Камінський.

Водночас представник фірми-забудовника Олексій Лисюк спростував інформацію про можливе відключення світла, зауваживши, що вже в березні буде збудовано трансформаторну підстанцію і люди зможуть заключити довогори з «Рівнеобленерго».

- Питання треба розглядати в комплексі. По факту цей комплекс має 6 секцій. Зараз забудовано 3 секції, є початок будівництва четвертої. Трансформаторна підстанція передбачає забезпечення електроенергією одразу всього комплексу. З додатковою потужністю, яка буде використовуватись на сусідні будинки. Будівництво трансформаторної підстанції напряму залежить від будівництва подальших секцій. Поки це питання не буде вирішено, забудовник несе компенсації по виплаті за електроенергію. Ми маємо сподівання, що в березні буде встановлено трансформаторну підстанцію, - додав Олексій Лисюк.

Міські депутати та представники управління капітального будівництва пообіцяли проконтролювати виконання забудовником взятих на себе зобов’язань.

Читайте також