Міський голова Рівного привітав польське місто-побратим з річницею (ФОТО)

30 вересня міський голова Рівного Володимир Хомко виступив на урочистостях, які відбулися в міському будинку культури міста Забже (місто в південно-західній Польщі, місто-побратим Рівного) та від імені рівнян привітав мешканців  з 96 річницею від дня його заснування, а також з нагоди надання місту міських прав.

В ході візиту було узгоджено плани подальших партнерських стосунків та співпраці між нашими містами, в тому числі й в гуманітарній сфері. Також Володимир Хомко подякував громаді міста за підтримку, яку Забже надає в непростий для України час.

Під час урочистих заходів, міський голова Рівного, зустрівся із провідним кардіохірургом, трансплантологом, екс-міністром охорони здоров’я Польщі, а нині депутатом Польського Сейму, професором Мар'яном Зембалою, котрий ініціюював створення в Рівному кардіологічного центру, а нині, на жаль, прикутий до інвалідного візка. Мер Рівного подякував панові Мар'яну за допомогу, яку з його ініціативи отримало наше місто. Слід нагадати, що завдяки Мар’яну Замбелі наша міська лікарня отримала три сучасних ангіографи, що дало можливість впровадження сучасних методів діагностики і лікування серцево-судинних захворювань, насамперед ішемічної хвороби серця, а також проведення коронарографії, стентування коронарних судин. Крім того, отримано медичне обладнання, автомобіль швидкої допомоги тощо. Рівненські медичні спеціалісти на запрошення професора постійно приймають участь у Міжнародних медичних конференціях та зустрічах.

Наостанок міський голова побажав перемоги президенту міста Забже Малгожаті Манька-Шулік на місцевих виборах, які відбудуться через три тижні.

Читайте також