Міській лікарні Рівного виповнюється 75 років

20 вересня – День міської лікарні.

Нині виповнюється 75 років з дня відкриття, у далекому 1944 році в м. Рівне по вул.. Калініна 9, (Драгоманова), - міської лікарні на 100 ліжок.

75 років для лікувальної установи – неабиякий проміжок часу. Є нагода та можливість повернутися у минуле – згадати сходинки будівництва та розвитку лікарні, пригадати тих, хто стояв біля її витоків.

Багато доклали зусиль для становлення лікарні Клешкань Г.А., Квашенко Б.К.,Раєвський М.С., Ускова Т.Ф., Пирогов Н.Г., Вєнніков В.М. Колектив поступово поповнювався новими медпрацівниками, такими як: Чернова З.І., Ісаєвська З.В., Кисельова З.О., Виноградова Н.М. В 1971 році введена в дію новозбудована міська лікарня з комплексом лікувальних корпусів по вулиці Мірющенка 25-А, (Карнаухова).

Тепер з пошаною можна назвати династію головних лікарів: Пирогов Н.Г., Клешкань Г.А., Якушев О.С., Вєнніков М.В., Воробйов М.С., ХасаянС.З., Бугай Л.Й., Макарчук П.І. І нинішній головний лікар Кeчерук Євген Філімонович - людина багато років віддана своїй справі, своєму покликанню.

Безперечно, за свої роки існування, лікарня зробила вагомий внесок у розвиток медичної служби Рівненщини. В традиціях лікарні - постійне підвищення професійної майстерності, освоєння і впровадження в практику сучасних лікувально-діагностичних технологій, новітніх досягнень медичної науки.

Сьогодення ставить нові завдання, спонукаючи до чергового етапу розвитку, щоб зміцнити лікувальний потенціал, підвищити якість, збільшити обсяги медичної допомоги, яку жителі Рівненщини зможуть отримати тут. 

І в свята, і в будні, не зупиняючись ні на хвилину, колектив лікарні, наполегливо працюючи, стоїть на варті нашого здоров’я.
Сьогодні зранку в капличці, що у приймальному відділенні, настоятель о. Володимир Свято-Преображенської парафії православної церкви України Рівненської єпархії проводить богослужіння за здоров`я нашої медичної родини та за спомин тих, кого вже з нами на жаль немає.

КНП "Центральна міська лікарня" РМР

Читайте також