Місто гроші поки не дає, але робота «кипить»: на «Авангарді» триває реконструкція

Минув місяць після інспекції стадіону «Авангард» у Рівному за участю місцевих чиновників та представників Української асоціації футболу. Оптимістичних новин для вболівальників «Вереса» та місцевих легкоатлетів за цей час не надходило. Досі невідомо з яких джерел буде надходити фінансування об’єкта у цьому році, хоча одну з трибун та футбольне поле планують встигнути зробити до серпня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ціль – східна трибуна: у Рівному хочуть розбити «Авангард» на черги

За словами керівника фірми-підрядника реконструкції «Авангарду» Юрія Фалка, робота не зупиняється ні на мить. На об’єкті щодня задіяно близько 60 будівельників.

– Ми зараз освоюємо власні оборотні кошти, які дають постачальники матеріалів. Частково допоміг президент «Вересу» Іван Надєїн, частково ми власні кошти залучаємо. Поки що ніяких коштів ні з міста, ні з області не надійшло, бо ніде не прийняті бюджети. Якщо буде фінансування, до літа трибуну добудуємо. Робота виконується по графіку, – зазначив Юрій Фалко.

Наразі будівельники виконують внутрішні роботи на східній трибуні: працюють над опаленням, водопостачанням, а також монтажем металоконструкцій, які тримають опорні рами. Крім цього, триває демонтаж західної трибуни. На футбольному полі зробили підігрів, продовжуються роботи по комплектації поливу поля.

З міського бюджету Рівного на реконструкцію «Авангарду» цьогоріч ще не виділили ні копійки. За словами заступника міського голови Рівного Ігоря Кречкевича, вирішення питання знаходиться на стороні депутатського корпусу.

– З боку управлінь подані документи. Якщо депутати приймають відповідне рішення, тоді ми працюємо. Якщо депутати вирішують зменшити суму або не виділити гроші на «Авангард», ну тоді вже будемо виходити з того. Всі пропозиції подані, наразі ми чекаємо рішення депутатського корпусу. Тому поки не буде рішення сесійного, коментувати не має сенсу. Попередньо члени бюджетної комісії сформують свої пропозиції, – зазначив Ігор Кречкевич.

У Рівному не полишають надій залучити на добудову «Авангарду» державні кошти. Однак відомо, що проект реконструкції стадіону не пройшов конкурс відбору проектів інвестиційних програм, які фінансуватимуться з Державного фонду регіонального розвитку, а також президентської програми «Велике будівництво». Натомість державне фінансування отримав спорткомплекс на вулиці Макарова у Рівному.

Загальна вартість реконструкції «Авангарду» становить 549 мільйонів гривень. Будівельники вже освоїли трохи більше сотні мільйонів. У цьому році планують добудувати східну трибуну та облаштувати футбольне поле. За попередніми оцінками, на це потрібно 188 мільйонів гривень.

Читайте також