Мізерні пенсії, неохайні території біля будинків і не тільки: більше тисячі рівнян звернулись до «Рівне Разом»

Неохайний стан прибудинкових територій, неякісне надання комунальних послуг, погані умови праці, малий розмір пенсій – це лише невелика частина проблем, з якими рівняни звертаються до громадської організації «Рівне Разом». Містяни вже переконались, що активісти та голова організації Віктор Шакирзян можуть вирішити проблеми, які для інших не під силу. Так було із відновленням роботи дитячих садочків, пільгового проїзду, Будинком Ветеранів, баштовим годинником і ще багатьма іншими справами на користь рівненської громади.

Один із відвідувачів приймальні, пан Валерій, розповів, що прийшов шукати допомоги через мізерну пенсію:

«Я сюди звернувся, тому що працював на заводах, зараз у мене мінімальна пенсія, я вважаю, що це несправедливо. Читав раніше, що «Рівне Разом» допомогли пенсіонерам повернути безкоштовний проїзд, сподіваюся, допоможуть і мені».

 А от інший відвідувач звернувся через проблему з дорогами у нашому місті і також через пенсію. Володимир Драганчук зазначає, що хоче особисто поспілкуватись із головою ГО Віктором Шакирзяном:

 «Прийшов, щоб особисто поспілкуватися з Віктором Володимировичем. Маю багато питань. Найбільше турбують погані дороги у Рівному, я вже не раз викликав через це поліцію, але не допомагає. Ще однією болючою проблемою є моя низька пенсія».

І таких звернень уже більше тисячі за декілька тижнів. Консультанти зізнались, що працюють допізна, адже хочеться допомогти якомога більшій кількості рівнян. І у будні, і у вихідні телефони просто «розриваються» від дзвінків. З кожним обговорюють його проблеми, охочі записуються на особистий прийом до керівника ГО «Рівне Разом».

«Громадяни звертаються з абсолютно різними проблемами, яких, на жаль, багато. Люди дуже стурбовані тим, що міська влада ніяк не реагує на їхні прохання. Наші волонтери громадської організації вивчають проблеми міста, консультують людей, допомагають підготувати документацію. Є люди, які хочуть поспілкуватися особисто зі мною. Для них ми призначаємо конкретний час, аби вони не приходили та не сиділи у чергах», - розповів Віктор Шакирзян, голова ГО «Рівне Разом».

Варто відзначити, що не всі рівняни мають можливість оплатити якісні юридичні послуги. Тому у приймальні «Рівне Разом» є юрист-адвокат, який допоможе розібратись у всіх тонкощах бюрократії і не тільки.

«Часто людям неправильно нараховують стаж, через що потім мала пенсія. Якщо це земельне питання - ми звертаємося у міську раду Рівного, допомагаємо написати звернення, – розповідає Ольга Луцик, юрист-адвокат громадської приймальні. – Часто, буває, що люди вже самі неодноразово зверталися у різні інстанції, однак на це ніхто не реагував».

Попри значну кількість звернень, «Рівне Разом» готові допомогти кожному. Тож, звернутись можна у громадську приймальню організації, яка розташована за адресою вул. Соборна, 13, з понеділка до п’ятниці, з 10:00 до 16:00. Номер «гарячої» лінії: 068 729 55 56.

Читайте також