Молодь Рівненщини презентувала креативні ідеї проектів для ОТГ (ФОТО)

http://www.rv.gov.ua

Захист студентських проектів розвитку об’єднаних громад  пройшов у Рівному. Повідомляє сайт Рівненської ОДА. 

 

Розробки представили 14 команд, учасники яких здобувають економічні спеціальності в Національному університеті "Острозька академія", Національному університеті водного господарства і природокористування, Міжнародному економіко-гуманітарному університеті, Рівненському державному гуманітарному університеті.

Конкурс був оголошений на початку березня за ініціативи Рівненського Центру розвитку місцевого самоврядування, створеного за підтримки Програми "U-LEAD з Європою" та Мінрегіону. Захист робіт, які вийшли у фінальну стадію, у приміщенні ЦРМС 25 квітня.

«Творче змагання продемонструвало бажання юнаків та дівчат запровадити види сервісу і підприємницької діяльності, яких ще немає в об’єднаних громадах. Кожна з робіт по-своєму цікава. Думаю, що керівники громад звернуть на них увагу і знайдуть можливості перевести їх у практичну площину»,  – сказав голова журі захисту студентських робіт, директор Рівненського ЦРМС Руслан Сивий.

Практично кожна з робіт може стати суттєвим доповненням до розвитку громад та своєрідною родзинкою цієї території. Молоді та креативні автори бачать майбутнє громад, а разом з тим, напевно, і своє майбутнє, захищеним, екологічним, економічно розвиненим та туристично привабливим.

За столом журі конкурсу науковці, представники громад області, експерти. Для них мало показати тільки рожеві кольори, потрібні ще практичні розрахунки, тверезе бачення окупності, економічна доцільність.

І, як завжди, серед кращих є й найкращі. Після довгого обговорення журі перший приз присуджує роботі студентам РДГУ Марині Драпатій, Вадиму Левчишину та Анастасії Кравчук за проект «Ягідний кооператив у Миляцькій ОТГ».

На другому місці проект студентів НУВГП Людмили Пасічко, Анастасії Туровської, Сергія Нагорнюка та Олександри Забейди «Поводження з твердими побутовими відходами у Бугринській ОТГ». А третій приз у студентки з Острозької академії Єлізавети Кондратюк за роботу «Створення готельно-туристичного комплексу у Радивилівській ОТГ».

Окрім дипломів переможці отримали і заохочувальні подарунки.

Читайте також