"Моя чарівна леді": чим дивуватиме рівненських глядачів театральна прем`єра (ФОТО+ВІДЕО)

Уже завтра в Рівненському Драмтеатрі усі охочі можуть насолодитися переглядом мюзиклу «Моя чарівна леді». Постановка із майже співзвучною назвою «Моя прекрасна леді» вже була на цій же ж сцені, але під керівництвом іншого режисера. Втім, актори зазначають, що це зовсім різні вистави, адже багато різних факторів: художник, режисер, актори, час, епоха та лишається тільки Бернард Шоу. Всесвітньо відомий романтичний сюжет у свіжому, яскравому та несподіваному прочитанні у супроводі естрадно-симфонічного оркестру театру. Як розповідає режисер-постановник Максим Булгаков, у цій виставі він хотів показати нагальну проблему сьогодення – гендер.

«Є проблема певна зараз гендерна. Жінки стали займатися не своєю справою і чоловіки теж не своєю справою. Це вистава про те, як все-таки поставити запитання і спробувати розібратися: що має робити в житті чоловік, а що має робити в житті жінка».

Фото - RivneMedia

 Репетиційний період не був постійним, він був трохи розірваний, але інтенсивно за мюзикл узялися з 18 січня. До того ж, Максим Булгаков розповів, що вражатиме рівнян своєю думкою і власним бачення твору Бернарда Шоу, адже театр – місце для подібного.

«Театр повинен, на мою думку, повернути людей до власної душі і душі сусіда, душі тих людей, які ходять поруч, щоби більше приділяли уваги тим, хто поруч знаходиться».

У свою чергу, артистка драми Оксана Муріна поділилася, як їй працювати з роллю Квіткарки:

«Завжди цікаво, якщо є зміни в акторській роботі. Труднощі завжди є, адже завжди є робота над собою, робота над роллю. Щось шукаєш, постійно якісь творчі муки. Думаєш, а якби ти вела себе в цій ситуації. Комедію завжди складніше грати, бо треба грати дуже серйозно, щоб це було смішно. Іноді доводиться робити якісь такі дуже кумедні речі, але ми маємо їх зробити якомога серйозніше, щоби глядач сприйняв це і щоб це було смішно».

Фото - RivneMedia

У мюзиклі задіяні майже всі актори театру й балету, адже постановці дуже багато танців. А от в ролі Герні Хігінса – Станіслав Лозовський.

«Роль, звичайно, важка і все важке можна розбити на прості елементи. Спочатку ми вчимо текст, потім вивчаємо задачі, ну як виходить. М все це будемо видавати вам, а вже чи зачепить, чи вразить. Можливо, когось розсмішить, можливо, хтось посумує. Тому вже будемо чекати результату».

Фото - RivneMedia

«Моя чарівна леді» - музичний комедійний був створений на основі п`єси «Пігмаліон» (1913 та 1938 рр.) Бернарда Шоу, що мала грандіозний успіх на театральній сцені. Здача мюзиклу і контрольний прогін відбувається сьогодні, а вже на велику сцену до рівненських глядачів – субота та неділя (27 і 28 січня).

До слова, участь в постановці «Моєї чарівної леді» беруть:
Сценографія і костюми - Алла Локтіонова
Балетмейстер - Максим Булгаков
Диригент - народний артист України Зіновій Крет
Художники з освітлення - Дмитро Усік, Валерій Манчук
Звукорежисери - Богдан Сівак, Андрій Вавренчук
Концертмейстер - Валерій Кравчук
Помічники режисера - Олександр Лоєвський, Любов Харченко
Дійові особи та виконавці:
Генрі Хіггінс - заслужений артист України Станіслав Лозовський
Хью Пікерінг - заслужений артист України Віктор Янчук, артист драми Олег Пшин
Еліза Дуліттл - артистка драми Жанна Бичковська, артистка драми Оксана Муріна
Альфред Дуліттл - заслужений артист України Андрій Куделя, артист драми Сергій Бондарук
Місіс Пірс - заслужена артистка України Марина Яриш
Місіс Хіггінс - артистка драми Алла Луценко
Місіс Ейнсфорд-Хілл - артистка драми Валентина Антонішина
Фредді Ейнсфорд-Хілл - артист драми Володимир Федінчук
Місіс Хопкінкс - артистка драми Наталія Тертичка
Гаррі - заслужений артист України артист балету Олексій Левашов
Джиммі - артист балету Віталій Малафей
Джорж - артист драми Андрій Шевчук
Служниці - артистка драми Жанна Бичковська, артистка драми Оксана Муріна, артистка драми Наталія Боярська, артистка драми Оксана Островська, артистка драми Ніна Ніколаєва (Годунок)
У масових сценах - артисти драми та балету.

 


Олеся БОРОВЕЦЬ

Читайте також