Муляренко здивувався розміру середньої зарплати керівництва Рівненського медколеджу

Фото - відкриті джерела

Сьогодні на засіданні обласної тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат, забезпечення реалізації рішень, спрямованих на підвищення рівня оплати праці, дотримання норм законодавства в частині мінімальної заробітної плати, легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення начальник ГУ Пенсійного фонду України у Рівненській області Василь Петняк розповів присутнім про «найцікавіші» заробітні плати в установах Рівного. Зокрема, увагу привернули розміри зарплат адмінкорпусу Рівненського державного базового медичного коледжу. Зазначимо, що середній розмір оплати праці адмінкорпусу – 52 тисячі гривень.

«У лютому 2018 року 52-ма роботодавцями нарахована заробітна плата понад максимальну величину для 524 працівників. Зокрема, у Рівненському державному базовому медичному коледжі адміністративний апарат отримує в середньому 52 тисячі. При цьому, 188 працівників отримують оплату праці в  розмірі менше мінімальної, в середньому – 1059 гривень», - зазначив Василь Петняк.

Це викликало здивування навіть у голови Рівненської дуржавної обласної адміністрації Олексія Муляренка:

«52 тисячі – це що таке? Це заробітна плата одного працівника адміністрації? І кожен працівник адміну медколеджу має в середньому 52 тисячі гривень на місяць? Що ми ще не в медколеджі працюємо?»

Однак, пізніше начальник управління хорони здоров’я Рівненської обласної державної адміністрації Юрій Осіпчук розповів, яка ж офіційна заробітна плата у директора медколеджу.

«Директор медколеджу має  в нас 19  518 тисяч заробітної плати, 3 320 –складність і викладацька діяльність і 28  500 тисяч він отримує за курси, які він читає. Зауважу, що погоджує зарплату, надбавки, добавки і премії голова обласної ради».

Муляренко зазначив, що з'ясує це питання.

Читайте також