На 8 березня рівняни відпочиватимуть 4 дні поспіль

Після завершення новорічно-різдвяних свят усі рівняни знову з головою поринули у роботу. Втім, як відомо, українці живуть від свята до свята. Адже додаткові вихідні - це можливість більше часу провести з рідними, відпочити або ж відвідати нові місця.

Уряд України вже давно прийняв рішення про перенесення робочих днів у 2018 році. Найближчим державним святом, яке чекають усі українці, є Міжнародний жіночий день 8 березня, яке припадає на четвер. Саме тому Кабмін пропонує святкувати цей день 4 дні поспіль - з 8 по 11 березня включно, а робочий день п'ятниці, 9 березня, перенести на суботу, 3 березня.

Що ж стосується інших державних дат, то тут Уряд встановив кількаденні вихідні для ще чотирьох свят у 2018 році.

Відтак, Кабмін рекомендує керівникам підприємств, установ і організацій, у яких 5-денний робочий тиждень з двома вихідними днями у суботу і неділю, крім органів Пенсійного фонду, Українського державного підприємства поштового зв’язку “Укрпошта”, Державної казначейської служби та банківських установ, зробити вихідними такі дні:

* з 28 квітня по 1 травня включно (День праці);

* з 28 червня по 1 липня включно (День Конституції);

* з 23 по 25 грудня включно (Різдво християн західного обряду);

* з 30 грудня 2018 року по 1 січня 2019 року включно (Новий рік).

Таким чином, рекомендують перенести робочі дні з 30 квітня (понеділок) на 5 травня (субота), 29 червня (п'ятниця) - на 23 червня (субота), з 24 грудня (понеділок) - на 22 грудня (субота) і з 31 грудня (понеділок) - на 29 грудня (субота).

Національний банк сам визначає спеціальний режим роботи банків у святкові дні.

У Кабміні зазначають, що перенесення робочих днів не спричинить зменшення тривалості робочого часу впродовж року, обсягів виробництва і надходжень податкових та обов’язкових платежів до бюджетів усіх рівнів і при цьому сприятиме створенню сприятливих умов для святкування у 2018 році 8 березня — Міжнародного жіночого дня, 1 травня — Дня праці, 28 червня — Дня Конституції України, 25 грудня — Різдва Христового та у 2019 році 1 січня — Нового року, а також дасть змогу громадянам заздалегідь планувати час відпочинку.

Нагадаємо, що у листопаді минулого року Верховна Рада України внесла до переліку святкових і неробочих днів у Трудовому кодексі України Католицьке Різдво - 25 грудня та скасувала вихідний день 2 травня.

Читайте також