На один ринок у Рівному може стати менше (ФОТО)

На речовому ринку, що у центрі Рівного, уже почали працювати будівельники. Щоправда, ще не будують, а лиш ламають кіоски базарників. Розпочали з тих, що в самому кінці базару, передає "Рівне Вечірнє"

Ці роботи, які стануть врешті-решт кінцем ринку на Замковій, обіцяли розпочати ще восени минулого року. Втім, лиш нещодавно тут приступили до роботи бригади, які демонтують кіоски — ті, що в самому кутку базар

Власники сусідніх кіосків, тих, до яких ще не дійшли з кувалдою та молотком, попереджають поодиноких покупців — «Нас тут скоро не буде! Вибирайте і купуйте вже!». Торгують роками тут шторами та фіранками одні й ті ж продавці — кіосків з десять у самому крайньому ряду під стіною. Свій крам вони незабаром перенесуть в інше місце — за їхніми словами, «туди, де шпалерами торгують».

Тож, як і обіцяв гендиректор Рабинюк, одразу весь ринок закривати не будуть, тому торговців, які захочуть залишитися тут, переміщатимуть залежно від того, де буде вільне місце. Так воно і є. До речі, дуже швидко нещодавно добудували офісне приміщення біля ринку на Замковій. Хоч стояло воно роками незавершеним. А тепер уже й табличка на ще порожній новобудові з’явилась — «Оренда». Вочевидь, на базарників, які залишаться без робочих місць це розраховано.

Речовий ринок орендує 5 тисяч квадратних метрів. Розроблено детальний план забудови цієї території, за яким тут мають звести п’ять будинків, один з яких буде торговим центром на 10 тисяч квадратних метрів, тобто торгових площ буде удвічі більше, ніж зараз на ринку. Починати будівництво планують від стадіону «Авангард» — там, де найменше торговців і найбільше порожніх місць.

Читайте також