На період карантину лікарняні заклади Рівненщини - перепрофілюють

Фото - відкриті джерела; ілюстративні фото

Вчора на другому пленарному засіданні Рівненської обласної ради із доповіддю про стан боротьби з коронавірусом в області виступав заступник начальника управління охорони здоров’я Рівненської ОДА Олег Вівсянник.

Пан Вівсяник зазначив, що зараз у лікувально-профілактичних закладах уведено карантин – заборонена госпіталізація планових пацієнтів.

«Лікувальні заклади, незалежно від форм власності, надають лише екстрену медичну допомогу. Медичні заклади, такі як діагностичний центрі, у яких профіль – планова допомога, не є виключенням», - розповів Олег Вівсяник.

Стосовно медичних масок для лікувальних закладів, за словами пана Вівсяника, їх область отримала в четвер, однак чекали особливого розпорядження від Міністерства охорони здоров’я, для того, щоб розподілити їх між медзакладами. Вчора маски були розподілені, а сьогодні, 17 березня, лікувальні заклади отримають їх для використання.

Нагадаємо, наразі у Рівненській області створено дві госпітальні бази, у яких передбачено бокси та палати для лікування хворих на коронавірус – Рівненська центральна міська лікарня (22 бокси) та Сарненська центральна районна лікарня (6 боксів). Загалом, область може пролікувати 56 пацієнтів, хворих на коронавірус  – по дві людини в боксі.

Пан Вівсяник зазначив, що діагностувати коронавірус у людини можна за один день.

Читайте також