На РАЕС перевірили безпеку атомних реакторів (ФОТО)

http://www.varash.info

Під час планово-попереджувального ремонту (ППР) на енергоблоці №2 (ВВЕР-440) Рівненської АЕС виконано ультразвуковий контроль композитних зварних з’єднань патрубків Ду1100 з колектором шести парогенераторів на наявність дефектів, що могли утворитися в процесі експлуатації.

Ультразвуковий контроль виконувався представниками ТОВ «УкрЦНІІТМАШ» за методикою, яка випробовувана часом та досвідом на світових атомних електростанціях з реакторними установками типу ВВЕР-440. Операції здійснювались ехо-імпульсним методом, що базується на використанні суміщених та роздільно-суміщених перетворювачів. В процесі використовувалися унікальні п’єзоелектричні перетворювачі та зразки виготовлені фахівцями ТОВ «УкрЦНІІТМАШ».

З метою навчання та перейняття досвіду до робіт долучились також спеціалісти групи контролю тепломеханічного устаткування служби контролю металу (СКМ) РАЕС. Як зазначив старший майстер СКМ РАЕС Віктор Гальчук, наприкінці року спеціалісти служби візьмуть участь у проведенні ультразвукового контролю зварних з’єднань парогенераторів під час ППР на енергоблоці №1, а після атестації зможуть вже самостійно виконувати такі роботи під час капітальних ремонтів парогенераторів.

За результатами проведення ультразвукової діагностики підтверджено відсутність дефектів і доведено високу якість зварних з’єднань парогенераторів енергоблоку №2 РАЕС, що дає можливість подальшої експлуатації вказаних вузлів парогенераторів.

Джерело rnpp.rv.ua

Читайте також