На Рівне чекає адаптивний локальний карантин?

Рівне з жовтої карантинної зони невпинно наближається у помаранчеву. Про це повідомляють у міській раді.

Пояснюють, що за добу на Covid-19 захворіли 98 рівнян. Ще 88 чекають результатів тестування.

Від початку пандемії померли вже 216 мешканців Рівного. Мер постійно закликає дотримуватись карантинних обмежень, адже місто на порозі червоної зони.

"Рівне на підході до "червоної" зони. Якщо мешканці не будуть дотримуватися вимог, то цілком імовірно, що знову опинимося у зоні посиленого карантину", - наголосив мер минулої п’ятниці під час відкриття кисневої станції на території ЦМЛ.

На це відповіли в обласній адміністрації. Перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін зазначив, що єдине Рівне не може бути в червоній зоні.

«Один тільки обласний центр не може бути віднесений до червоної зони. Згідно рішення Комісії ТЕБ і НС держави, ми тут можемо розглядати як адаптивний карантин і приймати рішення обласною комісією, як ми зробили по Бокіймівській тергромаді, коли у нас в селі Хорупань був спалах вірусу і ми відповідно трьома комісіями – обласною, Дубенської РДА і місцевою провели певні рішення в зробили певні обмеження заходів. Хочу сказати, що показник інцидентності по Рівненському району сьогодні, найбільшому, у нас є 211 хворих на 100 тис населення. Це показники, які ми беремо до уваги при визначенні адаптивного карантину в зоні збільшення захворюваності населення в тому чи іншому регіоні».

Адаптивний карантин передбачає, що в населеному пункті, де є спалах чи різкий ріст захворювання на коронавірус, вживаються локальні заходи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали райони Рівненщини, де найскладніша ситуація із коронавірусом.

Читайте також