На Рівненщині активно будують сільські амбулаторії (ФОТО)

http://www.rv.gov.ua

У селі Зірне Березнівського району невдовзі з’явиться сучасна медична амбулаторія. Будівельники вже встановили фундаментні блоки, після чого будуть засипати щебеневу подушку та споруджувати металеві каркаси.

Проект амбулаторії передбачає також житло для лікаря та закупівлю автотранспорту.

Із ходом будівництва ознайомився перший заступник голови Рівненської ОДА Віталій Ундір. Він також оглянув місце будівництва в селі Білки. Також побував у Рівненському, Костопільському та Березнівському районах, аби зрозуміти, на якій стадії готовності роботи у цих населених пунктах.

Так, у селі Забороль Рівненського району вже демонтували стару амбулаторію, а в Бармаках – розчищають територію. Невдовзі розпочнуть заливати фундамент.

Одразу 3 амбулаторії збудують у Костопільському районі – в Дюксині, Постійному та Пісках.

«Намагаємося підходити до розвитку сільських територій комплексно. В селі Піски поруч з новою школою відновили дорогу, тепер будуємо амбулаторію. У Постійному окрім амбулаторії, реконструюють котельню в місцевій школі. У Дюксині невдовзі заливатимуть фундамент, а до цього селі збудували дорогу», - розповідає Віталій Ундір.

Взагалі, Рівненщина – серед лідерів із впровадження реформи сільської медицини, де найшвидше розпочались роботи з будівництва амбулаторій. Загалом планують збудувати 34 сучасні амбулаторії.

За інформацією прес-служби Рівненської ОДА

Читайте також