На Рівненщині активно платять аліменти

фото - Фейсбук

09 серпня у актовому залі Головного територіального управління юстиції відбулась прес-конференція на тему «Стягнення заборгованості із виплати аліментів. Новації Мін’юсту щодо посилення відповідальності за несплату аліментів». Спікерами були начальник ГТУЮ у Рівненській області Оксана Сальчук та в.о. заступника начальника Головного територіального управління юстиції з питань державної виконавчої служби - начальник Управління державної виконавчої служби ГТУЮ у Рівненській області Сергій Дмитрієнко.

За словами Сергія Дмитрієнка, з кожним місяцем іде тенденція до збільшення подання виконавчих документів до органів виконавчої влади у Рівненській області. За перші 7 місяців 2018 року сума стягнень по 84 192 виконавчих документів становить 2 940 18 5906 гривень. Це на 82 мільйони гривень більше чим у минулому році. За 7 місяців виконано 33 925 виконавчих проваджень на суму 645 865 436 гривень. Фактично виконано 14 809 виконавчих проваджень на суму 113 934 012 гривень. 

Про це повідомляє Головне територіальне управління юстиції у Рівненській області.

-Міністерство юстиції за відповідальне батьківство, це не просто гасло а конкретні дії. З 29 серпня буде посилена відповідальність на платників аліментів дуже суттєво, завдяки другому пакету законів #ЧужихДітейНеБуває. Якщо боржник не платить аліменти, більше чим 1 рік, після 29 серпня цього року, на цю суму буде накладено штрафні санкції в вигляді 20% від суми. Якщо 2 чи 3 роки, то буде інший процент штрафних санкцій. Тому моя порада боржникам, заплатити аліменти до 29 серпня, щоб вони не були збільшені. Міністерство юстиції ЗА відповідальне батьківство. Тільки так і тільки вперед, – зазначила, начальник Головного територіального управління юстиції у Рівненській області Оксана Сальчук.

Читайте також